x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei VIATA SANATOASA/Info

VIATA SANATOASA/Info

03 Mar 2005   •   00:00

4 MARTIE 2005
ANTIBIOTICELE VOR DISPAREA. Omenirea ar putea ramane fara antibiotice eficiente la sfarsitul acestui deceniu si va trebui sa faca fata unei perioade de 5 ani pana vor fi create altele noi, avertizeaza profesorul George Poste, director al Institutului de Biodesign de la Universitatea Arizona si unul dintre consilierii presedintelui Bush. El a spus ca, intre 2010 si 2015, omenirea va fi foarte vulnerabila in fata bolilor infectioase, ca rezultat al rezistentei virusilor la antibiotice. Unul dintre cele mai temute microorganisme este stafilococul auriu, rezistent la aproape toate antibioticele.

STATISTICI. Aproape 12.000 de cazuri de infectii intraspitalicesti, din care un sfert in unitatile sanitare din Capitala, au fost inregistrate in 2004 la nivel national, potrivit unui raport al Institutului de Sanatate Publica - Centrul de Supraveghere a Bolilor Transmisibile. Statisticile arata ca, in functie de locul unde s-au produs respectivele infectii, cele mai multe cazuri au fost inregistrate in sectiile de pediatrie, chirurgie, terapie intensiva, nou-nascuti, obstetrica, ginecologie, dializa. Exista, de asemenea, spitale unde au fost inregistrate putine cazuri de infectie intraspitaliceasca si sectii fara nici un astfel de caz.

RUJEOLA. Medicii epidemiologi buzoieni se declara ingrijorati de cresterea alarmanta a cazurilor de rujeola, transmite Mediafax. Rujeola (pojar) este o boala infectioasa acuta, foarte contagioasa, caracterizata printr-o eruptie pe piele, febra, congestie conjunctivala, modificari buco-faringiene, perioada de incubatie fiind de 10 zile. Autoritatile sanitare au dispus ca toate spitalele din judetul Buzau sa ramana in carantina.

DEGERATURI. Sase persoane care au suferit degeraturi din cauza gerului din noaptea de marti spre miercuri au fost aduse la Sectia de Urgente a Spitalului Judetean Brasov, doua dintre ele fiind in continuare internate la Sectia de Reanimare. "Au fost aduse sase victime, doua dintre acestea cu hipotermie severa, acestea fiind internate la Reanimare, iar patru au fost tratate in Sectia de Urgente", a declarat Cristian Stanescu, medic la Spitalul Judetean Brasov.

×
Subiecte în articol: viaţă sănătoasă