x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Alimentul pe care îl consumăm zilnic. Mihaela Bilic: "Ne roade precum rugina. Ce folos că nu doare...ce periculos că ne place!"

Alimentul pe care îl consumăm zilnic. Mihaela Bilic: "Ne roade precum rugina. Ce folos că nu doare...ce periculos că ne place!"

de Redacția Jurnalul    |    15 Iun 2023   •   18:30
Alimentul pe care îl consumăm zilnic. Mihaela Bilic: "Ne roade precum rugina. Ce folos că nu doare...ce periculos că ne place!"
Sursa foto: Hepta

Un aliment pe care îl consumăm în fiecare zi este extrem de nociv pentru organism, măcinându-ne corpul fără să știm.

Acesta se află în majoritatea alimentelor procesate și este astfel imposibil să îl evităm. 

Medicii nutriționiști trag un semnal de alarmă și spun că organismul uman nu are nevoie de el, doar creierul, întrucât induce o stare de bine. 

Ne aduce kilograme în plus și ne îmbătrânește. Cea mai frecventă afecțiune provocată de zahăr este diabetul. 

"Oare cât o să ne mai ia... până vom pune zahărul lângă alcool, tutun şi droguri uşoare? Până când vom realiza că nu corpul nostru are nevoie de el, ci creierul, care e sedus definitiv şi iubeşte gustul dulce. 

"Are efect opiaceu, de calmare a durerii"

Când consumăm zahăr se sintetizează substanţe cu efect opiaceu, care au efect anestezic, de calmare a durerii. 

Pentru nicotină şi alcool a fost nevoie de ani lungi să recunoaştem că nu sunt nutrienţi, că nu ne hrănesc corpul, ci doar ne tulbură mintea. Cu zahărul va fi mai greu şi mai lung.

Însă cu puţin obiectivism putem vedea ce rele face zahărul, observând bolnavii de diabet. 

Această afecţiune parșivă şi necruţătoare afectează tăcut tot organismul. După ani de zile de evoluţie nu rămâne niciun organ sau sistem sănătos: pierdem vederea, sensibilitatea nervoasă, rinichii, ficatul, pancreasul, circulaţia sangvină, funcţionarea cerebrală, dinții, picioarele... într-un cuvânt ne descompunem. Şi cauza este un nivel crescut al glicemiei, adică al zahărului din sânge. 

Dincolo de siluetă, zahărul îmbătrânește şi îmbolnăveşte, accelerează reacțiile oxidative din organism, ne roade precum rugina, precum o molie. Ce folos că nu doare...ce periculos că ne place! Iar când realizam, e prea târziu. 

Poate că e un rău necesar, poate că e imposibil să-l eliminăm din alimentaţie, dar merită să-l reducem drastic! 

"Sub nicio formă nu-l beți"

Consumaţi-l rar şi cu moderaţie, în produse de calitate şi care vă plac mult. Şi sub nicio formă nu-l beți, nu-l consumaţi în formă lichidă. 

O bucațică de ciocolată sau de prajitură dau satisfacţie maximă, însă un pahar de suc de orice fel e băut ca pe apă. Şi irosim dintr-un foc 6 linguriţe de zahăr, doza recomandată pentru o zi întreagă. 

Nu există un zahăr mai sănătos ca altul, însă există produse mai satisfăcătoare decât altele. Iar sucul dă satisfacţie zero! Dacă tot mâncaţi zahăr, măcar mestecați-l, nu-l beți", a scris medicul Mihaela Bilic pe Facebook.

×
Subiecte în articol: rugina corp zahăr