x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Cardul de sănătate, blocat din nou! Se întâmplă la mai puţin de o lună de la ultimul incident asemănător

Cardul de sănătate, blocat din nou! Se întâmplă la mai puţin de o lună de la ultimul incident asemănător

01 Noi 2016   •   11:09
Cardul de sănătate, blocat din nou! Se întâmplă la mai puţin de o lună de la ultimul incident asemănător

Cardul de sănătate este blocat din nou, marți dimineața, la mai puțin de o lună de la cele trei zile consecutive în care sistemul informatic al cardului național de sănătate nu a funcționat.

Sistemul informatic al cardului de sănătate a fost blocat şi în perioada 10-13 octombrie a.c. Atunci, au existat cazuri în care medicii nu au prescris rețete sau în care farmaciile nu le-au putut elibera din cauza defectării sistemului, potrivit libertatea.ro.

După situația de luna trecută, a fost găsită o soluţie pentru activitatea medicilor în perioadele în care sistemul este blocat, astfel că aceştia vor putea obţine derogare pentru validarea consultaţiilor şi reţetelor fără semnătura cu cardul.

La nevoie, termenul de raportare lunară a serviciilor medicale se va putea prelungi, iar atunci când sistemul va pica, serviciile medicale nu vor fi invalidate şi apoi imputate medicilor.

×