x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Cel mai folosit îndulcitor artificial din lume va fi declarat cancerigen de OMS. Tudor Ciuhodaru: "înseamnă că am folosit cancerul în fiecare băutură carbogazoasă

Cel mai folosit îndulcitor artificial din lume va fi declarat cancerigen de OMS. Tudor Ciuhodaru: "înseamnă că am folosit cancerul în fiecare băutură carbogazoasă

de Redacția Jurnalul    |    29 Iun 2023   •   20:00
Cel mai folosit îndulcitor artificial din lume va fi declarat cancerigen de OMS. Tudor Ciuhodaru: "înseamnă că am folosit cancerul în fiecare băutură carbogazoasă

Cel mai folosit îndulcitor artificial din lume va fi declarat cancerigen de către OMS. Acesta se află în compoziția multor produse alimentare dulci.

Aspartamul se găsește în milioane de produse pe care le consumăm în fiecare zi. 

"Tot Organizația Mondială a Sănătății a declarat Aspartamul sigur pentru sănătate în 1981, ceea ce te face să-ți pui un semn de întrebare.

Dacă spui despre un produs că este cancerigen atunci înnebunește toată lumea, deoarece s-a folosit timp de 50 de ani, ceea ce înseamnă că am folosit cancerul în fiecare băutură carbogazoasă.

 Eu vă spuneam că singurul lucru sigur după pandemia care a trecut este faptul că nimeni nu mai are încredere în OMS", spune medicul Tudor Ciuhodaru.

 Agenția Internațională pentru Cercetări asupra Cancerului (IARC), divizia de cercetare a OMS cu privire la această boală, urmează să declare cancerigen aspartamul în luna iulie 2023. 

Substanța are, în prezent, contraindicații doar pentru copii și gravide.

În anul 1981, OMS a declarat aspratamul sigur pentru consum în anumite limite. 

Însă un studiu observațional realizat în Franța în 2022 asupra a 100.000 de persoane care consumă cantități ridicate de îndulcitori sintetici au risc mai mare de a dezvolta cancer. 

Tudor Ciuhodaru - aspartam

 

 
×