x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Cum scap de raceala intr-o zi

Cum scap de raceala intr-o zi

de Andrada Floria    |    07 Feb 2006   •   00:00
Cum scap de raceala intr-o zi
TERAPII COMPLEMENTARE
Un aparat care vindeca o gama larga de afectiuni... Nimic nou. Dar daca este vorba despre un aparat care a fost inventat in Rusia pentru programul spatial si a fost considerat secret de stat mai mult de doua decenii? V-am atras atentia?

Aparatul SCENAR a fost inventat de specialistii din Uniunea Sovietica pentru a inlocui trusa de prim ajutor a navetelor spatiale. Acum, aceasta tehnologie a ajuns si in Romania si este folosita de terapeutul Andreia Draghicescu intr-un centru de tratament din Bucuresti.

SCENAR (prescurtare de la Self Controlled Energo Neuro Adaptative Regulator) este un aparat care vindeca afectiunile acute intr-un timp mai scurt decat medicina alopata. "Procesul de vindecare se reduce la jumatate din timpul necesar vindecarii in mod normal, cu metodele clasice", explica specialistul.

Cum functioneaza?


Aparatul, aplicat pe suprafata pielii pacientului, emite impulsuri electrice nedureroase, de diferite frecvente si intensitati. Impulsurile sunt integral preluate de sistemul nervos central. "In acest fel, la nivelul creierului este stimulata producerea de neuropeptide, care sunt hormoni de vindecare. Astfel se declanseaza mecanismul de autoreglare a organismului", precizeaza Andreia Draghicescu.

Gama de afectiuni tratate de SCENAR este foarte variata: de la afectiuni gastrointestinale, afectiuni respiratorii pana la afectiuni neurologice, pentru care medicina alopata nu gaseste solutii. "O simpla raceala se rezolva intr-o zi, cu ajutorul aparatului", arata specialistul. Singurele afectiuni unde acest aparat bate in retragere sunt cele deosebit de grave, cum ar fi cancerul sau ciroza.

Vindecare


Numarul de sedinte necesare pentru vindecare difera in functie de vechimea si de gravitatea bolii. Astfel, in cazul afectiunilor acute se lucreaza din doua in doua ore si se fac patru-cinci sedinte pe zi. In cazurile cronice se lucreaza de trei ori pe saptamana, iar numarul de sedinte este mai mare: se poate ajunge de la 12 pana la 20 de sedinte, in functie de afectiune.

"Aparatul se poate folosi si pentru resuscitarea persoanelor care au suferit un atac de cord", mentioneaza terapeutul. Terapia SCENAR nu are efecte secundare, insa nu este indicat ca pacientul sa faca o data cu aceasta terapie si tratament hormonal. De asemenea, folosirea aparatului este contraindicata persoanelor cu stimulator cardiac.

DEPRESII. Aparatul SCENAR stimuleaza eliberarea de endorfine (substante cu proprietati analgezice produse de sistemul nervos central). Terapeutul Andreia Draghicescu spune ca "folosirea aparatului creeaza o stare de bine si este eficienta in tratarea depresiei". Aparatul poate fi folosit pentru vindecarea persoanelor de orice varsta.
×