x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Doneaza - Pentru viata Laurei

Doneaza - Pentru viata Laurei

de Mira Balan    |    03 Dec 2005   •   00:00
Doneaza - Pentru viata Laurei

Are 27 de ani si o boala cumplita: leucemie. Pentru transplant, are nevoie de 200.000 de euro. Viata ei depinde acum si de fiecare dintre noi. Sa mergi pana la banca sa depui cativa bani pentru Laura nu iti ia mult timp. Pentru ea inseamna viata.

O cheama Laura Carstea si are 27 de ani. S-a casatorit anul trecut, in octombrie, cu barbatul pe care il iubeste de mai bine de sapte ani si cu care isi facea multe planuri. Pana acum patru luni, cand viata lor a fost data complet peste cap.

Leucemie acuta mieloida. Acesta a fost diagnosticul pe care i l-au pus medicii de la Spitalul Fundeni in urma cu patru luni. De atunci, spitalul a devenit casa Laurei. Singura ei sansa de supravietuire este sa ajunga cat mai repede la o clinica din Italia, unde va putea fi supusa unui tratament specific si apoi transplantului. Viata ei costa 200.000 de euro.

SPERANTA DIN ITALIA. Pe la inceputul verii, au aparut primele simptome. "Avea mai mereu tempe-ratura, dar am pus totul pe seama unei raceli. Apoi, vedea ca se invineteste repede, iar cand a inceput sa-i curga sange din nas am mers de urgenta la medicul de familie, care i-a facut trimitere la Fundeni. Dupa investigatii, i s-a pus diagnosticul de leucemie", povesteste Adrian, sotul Laurei. A inceput chimioterapia in spital, dar tipul ei de boala este mult mai rau. Tratamentul de aici nu o ajuta prea mult. La o clinica din Pescara, Italia, sansele ei de a ajunge la transplant, in urma unui tratament adecvat, sunt mult mai mari.

O VIATA. Laura si Adrian s-au cunoscut in vremea studentiei, cand amandoi aveau in jur de 20 de ani. De atunci, au ramas impreuna, iar anul trecut si-au dat seama ca nu pot trai unul fara altul si au hotarat sa se casatoreasca. Laura este inginer la o firma. "Nu este o fire prea comunicativa, dar are cativa prieteni foarte apropiati, care sunt alaturi de ea. Avea o viata absolut normala, dar frumoasa: un loc de munca care ii placea, o familie, prieteni, ii placea sa se plimbe, sa mearga la cumparaturi. Totul a fost frumos, pana cand am aflat de aceasta boala cumplita. Era puternica, optimista. As face orice sa o pot ajuta sa traiasca", spune Adrian. La 18 ani, Adrian si-a pierdut tatal. De fiecare dintre noi poate depinde ca sa nu-si piarda si sotia. Sa mergi pana la banca sa depui cativa bani pentru Laura nu iti ia mult timp. Pentru Laura inseamna viata.

DONATII
Sumele pe care doriti sa le donati le puteti varsa direct in conturile deschise la BCR, Sucursala Iuliu Maniu, pe numele Carstea Elena Laura.
  • Pentru lei: RO 54 RNCB 5064 0001 0854 0002.
  • Pentru euro: RO 27 RNCB 5064 0001 0854 0003.
  • Pentru dolari: RO 97 RNCB 5064 0001 0854 0004.

    Conturile au destinatie speciala. Banii nu pot fi folositi in alte scopuri decat cel precizat. Documentele se pot vedea pe site-ul laura.kappa.ro.
  • ×
    Subiecte în articol: pagina de suflete viata