Frica este cea care te protejeaza de pericol. Frica este sanatoasa, pana la un punct. Ea devine un dusman in momentul in care este irationala, se bazeaza pe ganduri, scenarii care sunt doar in mintea noastra si care nu au o baza logica de a se materializa si cand ne domina mintea mai mult decat e normal pe durata unei zile.
Aceste frici irationale duse la extrem sunt mai degraba fobii. Fobia nu are nici o legatura cu pericolul. In intreaga lume sunt sute de milioane de oameni care au fobii, o frica intensa, irationala cand se intalnesc cu o anumita situatie, activitate sau obiect. Daca ai o fobie stii ca frica si anxietatea sunt inutile insa nu-ti poti contola sentimentele care sunt atat de intense incat pur si simplu te paralizeaza.
De cele mai multe ori, iti este groaza de propriile tale frici, crezi ca e ceva defect la tine, nu te gandesti ca la fel ca tine sunt si multi alti oameni. Nu esti singur, linisteste-te din acest punct de vedere. Multe persoane isi pot domina fricile si fobiile in momentul in care ii constientizeaza numele si realizeaza ca lucrurile nu sunt chiar asa de negre precum par.
In urmatoarele randuri vom dezvalui care sunt fricile si fobiile cele mai populare ale multor oameni, in ce constau si cum se numesc:
Cele trei tipuri de fobii
Au fost identificate sute de fobii inclusiv fobofobia sau frica de a avea o fobie. Insa cand discutam de fobii, care sunt o forma de anxietate, expertii le divid in 3 mari categorii:
- agorafobia, o anxietate intensa fata de locurile publice, care se vindeca destul de greu;
- fobia sociala, teama persistenta, intensa si cronica de a fi priviti si judecati de catre ceilalti;
- fobia specifica, o frica specifica fata de un anumit obiect sau o situatie.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.
Citește pe Antena3.ro