Menţinerea sănătăţii orale
Îngrijirea cavităţii orale începe încă de la cea mai fragedă vârstă. Odată cu apariţia primilor dinţi de lapte, cavitatea orală are nevoie de îngrijire. Fiecare etapă de vârstă vine cu modificări la nivelul dentiţiei şi gingiilor, astfel că efectuarea controalelor stomatologice periodice, pe toată durata vieţii, este obligatorie pentru a-ţi menţine dinţii şi gingiile sănătoase. De la intervenţia asupra posturii dentiţiei şi a ocluziei, până la tratamentele aplicate dinţilor afectaţi de carii sau gingiilor, toate sunt măsuri care au scopul de a te ajuta să îţi menţii dantura completă şi funcţională pentru cât mai mult timp.
Totul trebuie dublat de o îngrijire orală temeinică, corectă şi constantă, doar astfel mărindu-ţi şansele de a-ţi menţine echilibrul şi sănătatea la nivel oral. Nerespectarea acestor reguli, precum şi alte contexte nefavorabile parcurse, pot conduce în timp la pierderea parţială sau totală a dinţilor. Noua tehnologie vine însă cu soluţii inovatoare pentru recuperarea funcţionalităţii orale, un implant dentar având rolul de a înlocui un dinte distrus şi a-i prelua sarcinile în totalitate.
Când apelezi la implantul dentar?
Fie că este necesară înlocuirea doar a unui dinte devitalizat sau ţi-ai propus să apelezi la procedura dinti ficsi in 24 ore, implantului dentar îi revine rolul principal în recăpătarea sănătăţii şi funcţionalităţii orale. Astfel, poţi apela la inserarea unui implant în osul maxilar, atât atunci când te confrunţi cu edentaţia parţială, cât şi în situaţia în care dantura ta este total devitalizată şi distrusă.
Implantul dentar reprezintă acea formă modernă şi foarte eficientă de protetică dentară care are sarcina de recrea în totalitate aspectul şi funcţionalitate danturii tale. Este o procedură cu puţine contraindicaţii, uşor acceptată de către organism şi cu rezultate rapide.
Ce este un implant dentar?
Implantul dentar este reprezentat de un dinte artificial compus din trei părţi distincte. Rădăcina care se va insera în os, are forma unui şurub realizat din titan şi va lua locul rădăcinii pierdute. Partea poziţionată la suprafaţa gingiei are denumirea de bont protetic, aceasta fiind baza pe care se va aplica dintele propriu-zis, respectiv capsula ceramică. Inserarea implantului presupune o intervenţie chirurgicală simplă, pe parcursul căreia se pot efectua şi alte operaţii, precum îndepărtarea rădăcinilor devitalizate sau adiţia de os, acolo unde este necesar. Vei apela la un implant dentar atât atunci când ţi-ai pierdut un număr redus de dinţi, cât şi atunci când te confrunţi cu edentaţia totală. În acest caz, implantarea a patru sau şase rădăcini din titan, devine o bază solidă pentru proteza fixă care te va ajuta să-ţi recapeţi funcţionalitatea la nivel oral, în doar 24 de ore de la inserarea implanturilor.