x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Medicii spanioli au observat un nou simptom al infecției cu COVID-19

Medicii spanioli au observat un nou simptom al infecției cu COVID-19

de Giulia Anghel    |    22 Iul 2020   •   12:35
Medicii spanioli au observat un nou simptom al infecției cu COVID-19
Sursa foto: Hepta

Un nou simptom a fost observat, în urma infectării cu virusul SARS-CoV-2. Alături de temperatura ridicată, tuse continuă, pierderea mirosului și a gustului, erupțiile bucale ar putea fi un nou semn al bolii, avertizează experți în sănătate.

Medicii de la Spitalul Universitar Ramon y Cajal din Madrid au urmărit simptomele a 21 de pacienți cu Covid-19, în perioada 30 martie și 8 aprilie.

Studiul efectuat de aceștia arată că 83% dintre pacienții urmăriți au prezentat erupții purpurii, roșii sau maro în gură, în timp ce 29% au prezentat leziuni ale cavității bucale, transmite dailystar.co.

„Această lucrare descrie observațiile preliminare și este limitată de numărul mic de cazuri și de absența unui grup de control. În pofida cazurilor crescânde de erupții cutanate la pacienții cu Covid-19, stabilirea unui diagnostic este dificilă.

Cu toate acestea, prezența edemului este un indiciu puternic care sugerează o etiologie virală, mai degrabă decât o reacție medicamentoasă. Mai multe cercetări trebuie făcute înainte ca erupțiile bucale să fie confirmate ca un simptom al coronavirusului, mai ales că studiul s-a concentrat doar pe 21 de pacienți", se arată în raportul echipei de experți, condusă de dr. Juan Jimenez-Cauhe.

Sistemul Național de Sănătate (NHS) al Marii Britanii enumeră trei semne principale pentru infecția cu COVID-19:

1. Temperatura ridicată. Acest lucru înseamnă că vă simțiți pielea fierbinte atunci când vă atingeți pieptul sau spatele, fără să vă măsurați temperatura.

2. O tuse nouă, continuă. Prin urmare, tușiți între o oră și 3 ore, sau în mai multe episoade pe parcursul a 24 de ore.

3. Pierderea sau modificarea mirosului sau gustului. 

 

 

 


 


 

×
Subiecte în articol: simptom COVID coronavirus eruptii bucale