x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Moderna face previziuni despre sfârșitul pandemiei de COVID-19. Cum va fi a treia doză de vaccin

Moderna face previziuni despre sfârșitul pandemiei de COVID-19. Cum va fi a treia doză de vaccin

23 Sep 2021   •   09:56
Moderna face previziuni despre sfârșitul pandemiei de COVID-19. Cum va fi a treia doză de vaccin
Sursa foto: Hepta

Pandemia de COVID-19 s-ar putea încheia anul viitor datorită vaccinării populației, estimează CEO-ul companiei americane Moderna Inc, Stephane Bancel, citat de Reuters.

"Peste un an începând de astăzi, cred că da. Dacă vă uitaţi la extinderea capacităţilor de producţie la nivelul întregii industrii în ultimele şase luni, suficiente doze ar trebui să fie disponibile la mijlocul anului următor astfel încât toţi locuitorii planetei să poată fi vaccinaţi. De asemenea, doze suplimentare vor fi posibile dacă va fi nevoie.

Cei care nu se vaccinează se vor imuniza natural, pentru că tulpina Delta este foarte contagioasă. În acest fel vom ajunge într-o situaţie similară cu cea a unei gripe. Poţi fie să te vaccinezi şi să ai o iarnă fără probleme. Sau nu te vaccinezi şi rişti să te îmbolnăveşti şi posibil chiar să ajungi la spital", a spus acesta. 

Totodată, el crede că autoritățile statelor vor vaccina oamenii cu a treia doză, de care au nevoie mai ales persoanele cu risc. 

Cea de-a treia doză de vaccin va avea aceeași compoziție cu celelalte deoarece compania nu a avut timp pentru modificări. Prețul va fi același. 

"În prezent testăm variante de vaccin optimizate pentru tulpina Delta. Acestea vor forma baza pentru dozele suplimentare din 2022. Testăm de asemenea o variantă Delta plus Beta, următoarea mutaţie care, potrivit cercetărilor, este posibilă", a precizat Stephane Bancel.

Totodată, vaccinul Moderna are în prezent o eficiență de 94,5% după rezultatele din faza a 3-a a studiilor. 
 

×
Subiecte în articol: moderna pandemie COVID vaccin