x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Noi informații despre vaccinul rusesc Sputnik V. Care este eficiența acestuia la noile tulpini

Noi informații despre vaccinul rusesc Sputnik V. Care este eficiența acestuia la noile tulpini

09 Apr 2021   •   13:09
Noi informații despre vaccinul rusesc Sputnik V. Care este eficiența acestuia la noile tulpini

Vaccinul rusesc Sputnik V are o eficiență redusă pentru tulpina sud-africană a virusului SARS-CoV-2, dar aceasta depășește celelalte tratamente. Totodată, este cel mai bun pentru imunizarea față de varianta britanică, a declarat Aleksandr Ghinţburg, directorul Institutului Gamaleia, dezvoltatorul Sputnik V, citat de Reuters.

"În ce priveşte varianta sud-africană, eficienţa anticorpilor produşi de Sputnik V, la fel ca în cazul tuturor celelalte vaccinuri, scade. Însă s-a dovedit că, dintre toate vaccinurile utilizate la momentul actual în lume, Sputnik V este cel mai bun pentru imunizarea față de varianta britanică", a spus acesta.

Medicamentul a fost testat și pentru tulpinile britanică, sud-africană, a celei originare din Wuhan, în laboratoare din SUA. Acestea au utilizat eşantioane de sânge prelevate de la persoane vaccinate cu Sputnik V în Argentina.

Cercetătorii ruși nu au participat la aceste teste  de labortor.
 

×
Subiecte în articol: sputnik v vaccin COVID