METODE DE SLABIT
Razi si slabesti. Aceasta este deviza unui grup de cercetatori americani convinsi ca rasul cu pofta ajuta sa scapi de o parte din kilogramele suplimentare.
Potrivit rezultatelor studiului prezentat in cadrul Congresului European al Obezitatii, ce a avut loc la Atena, intre 1 si 4 iunie, anul acesta, a rade intre 10 si 15 minute in fiecare zi inseamna a consuma intre 10 si 40 de calorii. Adica echivalentul unui patrat de ciocolata. Iar daca iti impui ca in fiecare zi a anului sa ai aceasta ratie de ras, efortul tau nu va ramane fara rezultat. Ai toate sansele ca intr-un an sa slabesti doua kilograme.
Ratia: 10 minute zilnic
Doctorul Maciej Buchowski de la Centrul Medical al Universitatii Vanderbilt din statul Tennessee si colegii sai au realizat o serie de studii care i-au condus la concluzia ca "rasul protejeaza silueta". Echipa doctorului Maciej Buchowski a selectat 50 de perechi de studenti in cuplu. Pentru a masura energia consumata in timpul rasului, cercetatorii americani au propus fiecarui cuplu sa priveasca, fara sa se miste si fara sa comenteze, scene din comedii celebre. Pentru a masura consumul de energie in timpul rasului, dupa 10 minute de comedie, urmau 10 minute de... tragedie. Evident, subiectii nu stiau ca se aflau sub lupa unui grup de cercetatori. Autorii studiului au constatat ca barbatii rad mai mult decat femeile, iar rasul cel mai lung a durat aproximativ 40 de secunde. Dar rezultatul cel mai interesant este ca "rasul contribuie la cresterea cu peste 20% a consumului metabolic". "Noi am calculat ca zece minute de ras zilnic asigura scaderea cu doua kilograme in greutate intr-un an", sustine doctorul Buchowski. Ducand mai departe concluziile doctorului american, pentru a scapa de grija siluetei ar fi suficient sa vizionam zilnic cate o comedie si sa ne amuzam copios. Nu-i chiar asa, completeaza chiar doctorul Buchowski. Fara indoiala ca efectele rasului asupra siluetei apar in timp. Dar cu certitudine o persoana vesela, surazatoare are o stare generala buna, care o ajuta sa-si respecte hotararile, chiar si pe cele mai putin placute, cum ar fi cele legate de un regim de slabit.
|
STUDIU. Rasul ar trebui inclus in meniul zilnic al diabeticilor. Este ceea ce promoveaza echipa medicului Keiko Hayashi de la Universitatea Tsukuba din Japonia. El a comparat, inainte si dupa masa principala, nivelul zaharului in cazul unor persoane suferinde de diabet tip 2 si al unor persoane sanatoase. In timp ce subiectii mancau, fie asistau la comedii spumoase, fie la conferinte plictisitoare. Specialistii au ajuns la concluzii interesante. Glicemia este mai ridicata in cazul subiectilor care au beneficiat de conferinte neinteresante, iar in cazul celor ce au asistat la scenete vesele, dimpotriva, nivelul glicemic s-a apropiat de normal.
|
Citește pe Antena3.ro