x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Reacție alergică gravă la vaccinul Pfizer/BioNTech: Un medic a făcut encefalomielită

Reacție alergică gravă la vaccinul Pfizer/BioNTech: Un medic a făcut encefalomielită

03 Ian 2021   •   12:33
Reacție alergică gravă la vaccinul Pfizer/BioNTech: Un medic a făcut encefalomielită

O doctoriță din Mexic a ajuns la spital după efectuarea vaccinului anti COVID-19 produs de Pfizer/BioNTech. Tânăra are 32 de ani și avea antecedente alergice, scrie Reuters.

Aceasta a fost internată la terapie intensivă într-un spital din statul Nuevo Leon din nordul Mexicului. Ea a manifestat dificultăți de respirație, convulsii și erupție pe piele la circa o jumătate de oră după administrarea tratamentului. Diagnosticul acesteia este encefalomielită, o inflamaţie a creierului şi a măduvei spinării.

Vaccinarea a început în Mexic pe 24 deembrie 2020, cu personalul medical. 

Autoritățile au cumpărat 34,4 milioane de doze de vaccin de la Pfizer/BioNTech, 77,4 milioane de doze de la AstraZeneca, 35 de milioane de doze de la CanSino și 34,4 milioane de doze da la Covax.

Președintele Adnres Manuel Lopez Obrador a promis imunizarea lucrătorilor din domeniul sănătății până la sfârșitul acestei luni și a persoanelor vulnerabile până în luna aprilie. 


 

×
Subiecte în articol: mexic vaccin pfizer