x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, conf. dr. Alexandru Rafila: "Săptămâna viitoare începe aprovizionarea cu vaccinul BCG”

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, conf. dr. Alexandru Rafila: "Săptămâna viitoare începe aprovizionarea cu vaccinul BCG”

de Magda Marincovici    |    21 Aug 2012   •   16:13

Mai multe directii de sanatate publica printre care Braila si Vaslui, avertizeaza ca sute de nou-nascuti sunt neimunizati impotriva tuberculozei, din cauza lipsei vaccinului BCG.

Conf. dr. Alexandru Rafila, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, ne-a precizat ca "saptamana viitoare se incheie licitatia pentru achizitia vaccinului BCG si incepe aprovizionarea cu acesta'. Lipsa vaccinului a fost cauzata de intarzierea licitatiei de achizitie a vaccinurilor din programul de imunizare obligatorie.

Medicul Verona Mihai de la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie din Iasi spune ca vaccinul contra TBC trebuie administrat tuturor nou nascutilor si sugarilor pana in 12 luni si revaccinarea celor care nu prezinta in decurs de sase luni o cicatrice post-vaccinala mai mare de trei mm.

Conf. dr. Rafila recunoaste ca aceasta criza de vaccinuri ar fi fost prevenita daca Institutul Cantacuzino, unul dintre putinii producatori de vaccinuri din Europa, si-ar fi modernizat liniile de productie. Medicii atrag atentia ca aceasta intarziere a licitatiei pentru achizitia de vaccinuri va perturba serios programul de imunizare obligatorie a bebelusilor.

×