x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Secretele unei siluete perfecte

Secretele unei siluete perfecte

de Andrada Floria    |    24 Ian 2006   •   00:00
METODE DE SLABIT
Fiecare femeie este diferita: are un anumit stil de viata, obiceiuri alimentare diferite si o activitate hormonala specifica varstei. De aceea, fiecare femeie slabeste in felul ei, motiv pentru care regulile generale pe care le auziti in fiecare zi s-ar putea sa nu vi se potriveasca.
O solutie o constituie identificarea problemelor specifice fiecarei categorii de varsta. Iar in functie de aceste probleme sa va alcatuiti dieta si programul de exercitii fizice.

Astfel, specialistii le sfatuiesc pe femeile intre 20 si 30 de ani sa echilibreze numarul de calorii acumulate zilnic din mancarurile nesanatoase (hamburgeri, cartofi prajiti, bauturi carbogazoase) cu exercitiul fizic. La aceasta varsta, deviza ar trebui sa fie: "Cu cat am mancat mai mult, cu atat alerg mai mult". Daca aveti pana in 30 de ani puteti sa mancati cate putin din toate felurile de mancare. Secretul este sa nu renuntati la micul dejun, pentru ca energia pe care o acumulati din prima masa a zilei este suficienta pentru intreaga zi. In plus, daca mancati bine dimineata nu veti mai fi atrase sa rontaiti in permanenta (snacksuri, chipsuri etc).

Peste 30 de ani


Pentru femeile intre 30 si 40 de ani, regula numarul unu este: "Reorganizati-va!" Secretul pentru a scapa de kilogramele in plus si pentru a avea silueta ideala este sa va reorganizati mesele de pe parcursul unei zile. Astfel, este mai bine sa mancati de cinci ori, dar cate putin, decat de trei ori si mult. Calciul trebuie sa aiba prioritate in alimentatie, pentru a va proteja de instalarea osteoporozei. Femeile mature (peste 40 de ani) trebuie sa tina cont in primul rand de intretinerea musculaturii corpului. Nutritionistii va sfatuiesc sa va alcatuiti o dieta care sa contina foarte putine calorii, dar multe proteine din carne si din produsele pe baza de soia.

DUPA 40 DE ANI. O problema care isi face aparitia la femeile din categoria "peste 40 de ani" este menopauza, deseori insotita de depuneri de grasimi inestetice si de pierderea elasticitatii muschilor. Daca va regasiti in aceasta categorie, specialistii va recomanda exercitiile de aerobic care, practicate sistematic, inlatura simptomele neplacute ale menopauzei si intaresc sistemul muscular. Pentru ca exercitiile sa fie mai placute si mai eficiente, ele vor fi insotite de muzica antrenanta sau lenta, in functie de starea de spirit.

×