x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Care este secretul longevității. Neurochirurgul Vlad Ciurea: „Așa se poate realiza”

Care este secretul longevității. Neurochirurgul Vlad Ciurea: „Așa se poate realiza”

de Redacția Jurnalul    |    15 Oct 2024   •   15:10
Care este secretul longevității. Neurochirurgul Vlad Ciurea: „Așa se poate realiza”

Medicul neurochirurg Vlad Ciurea spune ce putem face pentru a avea o viață lungă și sănătoasă.

Prof. dr. Vlad Ciurea a oferit, în exclusivitate la rubrica "Sfat de Sănătate" de la Antena 3 CNN, câteva sfaturi pentru longevitate. Aceste recomandări se referă la obiceiuri simple, ușor de aplicat în viața de zi cu zi, pentru a ne menține sănătatea și vitalitatea pe termen lung.

Specialistul explică faptul că un somn bun, o hrană cât mai simplă și sănătoasă, dar și o deconectare de la stres sunt extrem de eficiente. 

”Trebuie să ne trezim odată cu cântatul cocoșului. Credeți-mă că în această dimineață m-am trezit la 5:00. Și încă odată pledez puternic pentru acest somn benefic de noapte”, a spus medicul.

„Ora de somn este 10:00 seara”

Acesta a mai vorbit și cu alte ocazii despre odihnă, care este un lucru esențial pentru sănătatea organismului.

”Ora de somn pe care o experimentez personal și o recomand este 10:00 seara. La 10:00 seara, după duș, după închiderea televizorului, în perfectă liniște, să reușim să creăm un pol de odihnă în cameră.

Fără aer condiționat! Pledez să dormim cu o carte de citit, de poveste, fără aer condiționat pentru că știm că perturbă toate funcțiile din organism, și atunci vom reuși să ne liniștim. Singuri trebuie să realizăm acest lucru, prin fiziologia organismului”, a explicat medicul anterior. 

„Zâmbește și mergi mai departe”

Un alt ”secret” pentru longevitate este deconectarea de la stres. 

"Primul lucru dacă te claxonează un domn din spate, îi dai locul să se ducă unde vrea, și în Rai, și în Iad, și îi urezi succes. Lasă-l să se ducă unde vrea. 

În al doilea rând, dacă poți, ca toate aceste lucruri, care se întâmplă zilnic, să nu le pui la suflet. Nu trebuie să le punem la suflet, nu duc la nimic bun. Exact cum spunea șefa mea: inima este mică și fundul este mare.

Cel mai grav lucru este, dacă cineva îți aruncă o vorbă urâtă, o injurie, să-ți pui mintea să răspunzi la așa ceva. Zâmbește și mergi mai departe. 

Ca și în religia creștină, să încercăm să ne detașăm, să facem tot posibilul ca acest creier pe care ni l-a dat Dumnezeu, această bijuterie, să funcționeze”, afirma neurochirurgul cu ceva timp în urmă.

”Iar cu aerul, cu apa, cu optimismul, totul se poate realiza, dar și cu mâncare cât mai ușoară”, mai susține prof. dr. Vlad Ciurea. 

×
Subiecte în articol: longevitate Vlad Ciurea stres