x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Terapia simplă și eficientă împotriva diabetului de tip 2

Terapia simplă și eficientă împotriva diabetului de tip 2

de Redacția Jurnalul    |    10 Iun 2024   •   12:30
Terapia simplă și eficientă împotriva diabetului de tip 2

O terapie precoce cu insulină împotriva diabetului de tip 2 poate reduce riscurile de accident vascular cerebral, arată un studiu realizat de cercetători din China pe parcursul a 24 de ani, asupra a peste 5.000 de pacienți.

O echipă coordonată de profesorul Weng Jianping de la Universitatea de Medicină Anhui din oraşul Hefei, din care au făcut parte şi cercetători de la Universitatea de Ştiinţă şi Tehnologie din China, Universitatea de Medicină de Sud din Guangzhou şi de la Universitatea Beijing, a efectuat un studiu observaţional întins pe 24 de ani privind tratamentul a 5.424 de pacienţi cu T2D din întreaga ţară, potrivit Xinhua, citată de Agerpres. 

Cercetătorii chinezi au descoperit că pacienţii cu T2D nou diagnosticaţi şi care au urmat această terapie au prezentat un risc redus cu 31% de AVC şi un risc cu 28% mai mic de spitalizare din cauza insuficienţei cardiace.

Acest studiu demonstrează eficacitatea tratamentului precoce cu insulină în îmbunătăţirea biomarkerilor legaţi de inflamaţia de grad scăzut şi de funcţia endotelială, care sunt indicatori cunoscuţi ai riscului cardiovascular, la pacienţii cu T2D recent diagnosticaţi.

Cercetarea specialiştilor chinezi oferă dovezi convingătoare pentru adoptarea insulinoterapiei precoce ca opţiune de tratament de primă linie pentru pacienţii nou diagnosticaţi.

Studiul a fost publicat în revista internaţională Signal Transduction and Targeted Therapy la începutul lunii iunie, transmite Antena3 CNN.

×
Subiecte în articol: diabet diabet tip 2 terapie