TERAPII COMPLEMENTARE
Vaccinul antigripal este o solutie de prevenire a infectiilor respiratorii specifice sezonului de toamna. Dar nu numai vaccinul antigripal alopat, ci si cel homeopatic.
"Avem si noi un vaccin antigripal preparat homeopatic, sub forma de granule. Acestea sunt usor de administrat - 2-4 granule se pun pe limba o data la trei saptamani, de catre toti membrii familiei, pe toata durata sezonului rece, din octombrie pana in martie-aprilie. Statisticile homeopatilor din Franta arata ca populatia poate sa beneficieze de imunizare prin acest vaccin, alaturi de vaccinul oficial, alopat", arata medicul homeopat Ioan Teleianu, presedintele Societatii Romane de Homeopatie. Vaccinul homeopatic este un preparat imunologic destinat sa protejeze organismul impotriva infectiilor respiratorii, stimuland producerea de anticorpi. La baza acestui vaccin se gasesc anumite celule de virus, numai ca se prepara in alt mod decat vaccinul injectabil. Este vorba despre prepararea homeopatica obisnuita - o diluare si o dinamizare a toxinelor respective. Ca si in medicina alopata, deoarece apar tulpini noi de virusuri, compozitia vaccinului se modifica in fiecare an. Pentru ca fiecare organism este diferit si apar noi virusuri, s-ar putea sa ne imbolnavim chiar si dupa administrarea vaccinului. Apar insa forme mai usoare, care pot fi tratate mult mai rapid.
Remedii
"Homeopatia stabileste remediul in functie de simptome. De aceea, nu putem sa vorbim propriu-zis de profilaxie, de remedii profilactice, pentru ca ele sunt prin excelenta curative. In urma consultatiei, medicul gaseste remediul corespunzator starii precare a organismului, sistemului imunitar slabit. Este suficient sa ii dam remediul de fond unei persoane care se afla in tratament homeopatic, inainte de venirea sezonului rece. Acesta se stabileste in functie de tipologie, de patologia pe care a mai avut-o. Demersul nostru vizeaza bolnavul cu toate suferintele si caracteristicile lui biologice si nu o simpla boala. Semnele unei boli sunt vazute de noi ca o incercare a organismului de autovindecare", precizeaza dr. Ioan Teleianu.
Doar cu sfatul medicului
Copiilor care fac infectii repetate, sunt sensibili la frig, slabuti, fara pofta de mancare le este recomandat remediul silicia. Persoanelor care racesc frecvent, care sufera cand este multa umezeala li se recomanda pulsatilla in dilutie inalta, la interval de o luna, sase saptamani. La primele semne de raceala sau gripa - frisoane, durere in gat, stare de indispozitie - se intervine cu oscillococcinum, din sase in sase ore, de trei-patru ori, care opreste foarte repede evolutia bolii. Remediile homeopatice intaresc sistemul imunitar, insa se iau doar la recomandarea medicului. Daca luam un remediu de doua-trei ori fara sfatul medicului, nu se intampla nimic rau. Daca insa tratamentul homeopatic se prelungeste, daca luam un remediu si dimineata, si la pranz, si seara, pot sa apara efecte secundare neplacute.
|
PROFILAXIE. Pentru prevenirea infectiilor respiratorii, medicul homeopat recomanda extractele din muguri de plante. Astfel, timp de doua saptamani se poate lua extract din muguri de brad - 10-15 picaturi cu un sfert de ora inainte de masa. In cazul copiilor care au viroze recidivante se prescrie extractul din mladita de maces: 10-15 picaturi o data pe zi, inainte de masa de seara. In cazul bronsitei, tusei prelungite, se iau cate 15 picaturi de extract din muguri de coacaz, in putina apa, in fiecare dimineata.
|
Citește pe Antena3.ro