x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Vaccinurile anti COVID-19 dezvoltate de Pfizer și AstraZeneca sunt eficiente împotriva tulpinii indiene

Vaccinurile anti COVID-19 dezvoltate de Pfizer și AstraZeneca sunt eficiente împotriva tulpinii indiene

23 Mai 2021   •   10:05
Vaccinurile anti COVID-19 dezvoltate de Pfizer și AstraZeneca sunt eficiente împotriva tulpinii indiene

Vaccinurile anti COVID-19 dezvoltate de Pfizer/BioNTech şi AstraZeneca/Oxford sunt eficiente la tulpina indiană şi a celei din Marea Britanie, arată un studiu realizat în Anglia, Public Health England, scrie AFP.

Cercetarea a fost realizată în perioada 5 aprilie-16 mai, vaccinul Pfizer/BioNTech a fost 88% eficient împotriva variantei indiene, la două săptămâni după cea de-a doua doză și 93% eficienţă față de tulpina britancă.
Totodată, tratamentul AstraZeneca a fost eficient 60% la varianta indiană și 66% la cea din Regatul Unit. 

Pentru stoparea variantei B.1.617.2, autortățiile sanitare de la Londra a redus intervalul de administrare pentru a doua doză de vaccin, de la trei lun la 8 săptămâni pentru persoanele de peste 50 de ani şi cele vulnerabile. Testarea a fost intensificată în zonele afectate, respectiv Londra și nord-vestul Angliei.
Cele două vaccinuri sunt eficiente în proporție de 33% împotriva variantei indiene, la trei săptămâni după prima doză și de 50% împotriva tulpinii din Kent.

La studu au particiipat 12.675 de persoane, dintre care 1.054 erua infectate cu varianta indiană. Circa 2.889 de cazuri cu tulpina indiană au fost înregistrate în Regatul Unit, în perioada 1 februarie-18 mai, dintre care 104 au fost la urgenţă, 31 au necesitat spitalizare şi 6 au decedat.

"Două doze din oricare vaccin oferă niveluri ridicate de protecţie împotriva bolii simptomatice a variantei B.1.617.2. Ne aşteptăm ca vaccinurile să fie şi mai eficiente în prevenirea spitalizărilor şi deceselor", a declarat Mary Ramsay, manager imunizare la PHE. 
 

×