x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Vai de migrene, cu musetel!

Vai de migrene, cu musetel!

de Andrada Floria    |    03 Ian 2006   •   00:00
Vai de migrene, cu musetel!
TERAPII COMPLEMENTARE
Dureri de cap repetate, insotite de greata sau chiar varsaturi, ameteli. Sunt simptome ale migrenei, tulburare care apare mai ales in cazul persoanelor stresate.
Cei care sufera din cauza migrenelor cauta remedii care sa isi faca efectul intr-un timp cat mai scurt. Iar durerile sa nu mai apara mult timp dupa aplicarea tratamentului. O echipa de cercetatori germani pare sa fi gasit formula care sa raspunda acestor criterii. Ei au obtinut rezultate promitatoare in tratarea migrenelor cu ajutorul extractului concentrat de musetel. Asadar, in urma unui studiu, doctorul Hans-Christoph Diener si colegii sai de la Universitatea din Essen (Germania) au observat ca o cantitate de 6,25 de mg de extract concentrat de musetel de trei ori pe zi, timp de 16 saptamani, reduce substantial frecventa si intensitatea migrenelor. Extractul a fost obtinut de echipa dr. Diener astfel: din planta proaspata de musetel au fost extrase principiile active cu ajutorul dioxidului de carbon (CO2), iar aceasta procedura a facut ca toate proprietatile binefacatoare ale plantei sa se pastreze intacte. Compusul rezultat a fost numit MIG-99.

Mai putine crize


Oamenii de stiinta germani au testat MIG-99 pe 170 de persoane care sufereau numeroase crize provocate de migrene in fiecare luna. Tuturor li s-a intrerupt administrarea oricarui tratament timp de patru saptamani. Apoi, subiectii au fost impartiti in doua grupe: prima (alcatuita din 89 de persoane) a fost supusa terapiei cu extract de musetel, iar cea de-a doua (81 de subiecti) - unui tratament placebo. Studiul a durat 16 saptamani, iar in fiecare zi specialistii au analizat frecventa migrenelor si efectele secundare ale tratamentului. La finalul perioadei de observatii, rezultatele au aratat ca, in cazul celor carora li s-au administrat capsule cu extract de musetel, numarul migrenelor s-a redus la jumatate intr-o luna. Si in grupul supus tratamentului placebo a scazut numarul crizelor, insa rezultatul nu a fost la fel de promitator. In schimb, in mod surprinzator, efectele secundare au fost mai numeroase in randul celor din grupul placebo. Concluzia a fost ca extractul de musetel este de trei-patru ori mai eficient decat un tratament placebo.

UZ EXTERN. Infuzia de musetel se prepara dintr-o lingura de flori uscate la o cana cu apa. Se beau doua-trei cani de ceai pe zi. Musetelul se poate aplica si extern, in inflamatii ale pielii, ale cavitatii bucale si ale gingiilor. In infuzia pentru uz extern se pun trei-patru linguri de planta la o jumatate de litru de apa.

×
Subiecte în articol: musetel