x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Studiu: Femeile sunt mai predispuse la erupții cutanate în urma injecției cu serul Moderna

Studiu: Femeile sunt mai predispuse la erupții cutanate în urma injecției cu serul Moderna

02 Iun 2022   •   11:20
Studiu: Femeile sunt mai predispuse la erupții cutanate în urma injecției cu serul Moderna

Un studiu japonez arată că femeile sunt mai predispuse la erupții cutanate în urma injecției cu o doză de vaccin anti-COVID produs de Moderna, potrivit Reuters.

Un studiu efectuat în Japonia a constatat că femeile au fost mult mai predispuse decât bărbații să dezvolte efecte secundare de tip erupție cutanată după o primă doză de vaccin COVID-19 de la Moderna Inc.

Studiul efectuat pe 5.893 de participanți între mai și noiembrie anul trecut a arătat că 22,4% dintre femei au dezvoltat reacții cutanate întârziate după prima injecție, comparativ cu 5,1% dintre bărbați.

Simptomele au fost ușoare și nu au fost considerate o contraindicație a vaccinului pe bază de ARNm, potrivit raportului publicat la 1 iunie în Journal of the American Medical Association.

Reacțiile cutanate întârziate, care apar la șase zile de la injecție, au fost raportate ca un eveniment advers rar și în Statele Unite și Europa, potrivit autorilor de la Spitalul Central al Forțelor de Autoapărare din Tokyo.

Dar incidențele par să fie mai mari în Japonia, au scris ei, poate din cauza unei mai mari conștientizări a acestor simptome în această țară. Probabilitatea mai mare în rândul femeilor se poate explica prin diferențele de greutate, prin factorii hormonali și prin factorii de mediu, au mai spus specialiștii.

Reprezentanții Moderna din Statele Unite și Japonia nu au comentat rezultatele studiului, precizează Reuters.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: moderna