Supranumit si planta sfanta, busuiocul este cunoscut drept leac inca din timpul fenicienilor, care-i atribuiau proprietati magice.
Busuiocul iti reda pofta de mancare, accelereaza digestia, diminueaza crampele si te ajuta la intarcatul bebelusului. Se foloseste si in bucatarie, pe post de condiment, bucatarii considerandu-l “regele mirodeniilor”. Dar, inainte de toate, are un efect de necontestat in medicina naturista: trateaza afectiuni ale stomacului, intestinelor, ajuta la eliminarea gazelor, stimuleaza pofta de mancare. Infuziile facute cu aceasta planta ajuta la calmarea astmului bronsic, a tusei convulsive si a inflamatiilor intestinale iar sucul proaspat este utilizat in tratamentul inflamatiilor urechii. In medicina alopata, preparatele farmaceutice obtinute din busuioc se folosesc pentru tratarea unor procese inflamatorii ale cailor respiratorii, ca remediu antispasmodic si ca tonifiant al sistemului nervos.
Efectul unor substante componente ale busuiocului se face resimtit si in planul capacitatii hepatice de a creste sau a micsora proportia glucozei din sange. Astfel, celulele ficatului, activate specific de substantele prezente in ceaiul de busuioc, devin mult mai reactive la variatiile de concentratie a glucozei din sânge, variatiile glicemice fiind controlate cu mai multa eficienta de ficat. Cercetarile efectuate prin simulari pe calculator au dovedit ca un consum zilnic de ceai de busuioc o perioada mai lunga poate reduce cu 50% riscul
crizelor de variatie de glicemie.
Tratamente
..........................................
Citește articolul integral pe RevistaFelicia.Ro
Te-ar putea interesa și
Ce mâncau „Ceaușeștii”? Preferinţe de tinereţe, regim de bătrâneţe
Tărâțele de grâu - eficiente în terapia bolilor digestive și în cura de slăbire
Vrei să slăbești, dar îți este mereu foame? Iată 5 TRUCURI CARE TAIE POFTA DE MÂNCARE!
„Planta magilor” vindecă dependența de alcool, tutun sau droguri!
Prunele - fructele-medicament ale sezonului. Află în ce afecțiuni sunt benefice și 6 rețete terapeutice
Cum alungăm GHINIONUL? Ce trebuie să aruncăm din casă?
Băutura Fericirii! Află rețeta și bucură-te de ea!
Rețeta miraculoasă pe bază de gelatină care „ia cu mâna” durerile de spate și de gât
Remedii naturale pentru anemie
Cum menții dorința sexuală în cuplu, pe termen lung?
Secretele sexului perfect!