Această legumă, deosebit de gustoasă, ascunde adevărate minuni pentru sănătate și are întrebuințări pentru o gamă largă de afecțiuni.
Pentru a ne bucura de gustul şi proprietăţile ei pe tot parcursul anului, o putem conserva cu ajutorul sării și al câtorva mirodenii. Nelipsită de la mesele noastre, toată iarna și primăvara - ca și oricând peste an - această legumă, în stare conservată, este un remediu excelent împotriva constipației, mesele cu mâncăruri grele necesitând prezența acesteia.
Zeama ei este, de asemenea, un adevărat elixir pentru sănătate.
Specialiștii spun că în stare conservată conține mai multă vitamina C decât în stare crudă - ceea ce poate părea paradoxal, când ne gândim că îndeobște se recomandă folosirea fructelor și legumelor în stare neconservată - ajutând astfel la întărirea sistemului imunitar.
Citește și Dietele bunicii. Află cum poți să slăbești cu miere și scorțișoară
Este, de asemenea, singurul aliment vegetal care conţine vitamina B12, care încetinește îmbătrânirea și protejează sistemul nervos, prevenind pierderile de memorie.
Dar ceea ce este cu adevărat interesant este faptul că poți să îți prepari singur acest aliment-medicament uluitor, în cantități cât de mari (chiar zeci sau sute de kilograme), după vreo zece-douăsprezece rețete diferite. Timpul cel mai bun pentru pregătirea lui este la debutul sezonului rece, de la Sfântul Dumitru la Sfântul Andrei. Timp de aproape 40 de zile, poți să fii și tu propriul farmacist naturist.
Citește mai departe pe ANTENA SATELOR să afli alte efecte benefice ale consumului acestui aliment-minune și cum poți să îl pregătești acasă, pentru a beneficia de virtuțile lui mult timp de acum înainte.
Citește și
8 efecte benefice ale perelor asupra sănătății noastre!
Nucile - doctorul inimii şi al creierului
9 motive SĂNĂTOASE ca să mănânci toată toamna DOVLEAC!
Faţa periculoasă a internetului