Această miere polifloră ecologică este produsă de societatea autohtonă Apidava.
Această miere polifloră ecologică este produsă de societatea autohtonă Apidava.
Mierea polifloră rezultă din nectarul florilor mai multor plante şi este mai închisă la culoare, mai aromată şi mai bogată în săruri minerale decât alte sortimente de miere.
Mierea conţine în cantităţi mici vitaminele grupului B şi vitamina C. De asemenea, mierea conţine enzime ca invertază, amilază şi catalază, acid lactic şi acid gluconic, precum şi săruri minerale – fier, potasiu, calciu şi fosfor. Datorită compoziţiei – zaharuri simple, glucoză şi fructoză –, este direct asimilabilă.
Mierea polifloră este considerată o miere “completă”, fiind recomandată cel mai des pentru tratarea diferitelor afecţiuni. Aceasta stimulează pofta de mâncare, facilitează digestia, îmbunătăţeşte activitatea inimii şi a ficatului şi creşte procentul de hemoglobină din sânge. Mierea este un bun remediu împotriva anemiei, oboselii fizice sau intelectuale şi are proprietăţi antibacteriene.