x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Turmericul ajută la prevenirea și tratarea cancerului de stomac

Turmericul ajută la prevenirea și tratarea cancerului de stomac

13 Aug 2019   •   01:18
Turmericul ajută la prevenirea și tratarea cancerului de stomac

Turmericul este poreclit condimentul cu o mie de virtuți. Un studiu recent realizat în Brazilia arată că pulberea galbenă, deja apreciată pentru gustul său, proprietățile antioxidante și antiinflamatorii, ar ajuta și la prevenirea și tratarea cancerului de stomac.

Turmericul este condimentul pe care îl aveți în dulapul dvs. din bucătărie și la care puteți apela (și) pentru a vă asigura o sănătate bună. Pe lângă faptul că are antioxidanți, antiinflamatori și este un leac grozav pentru migrene sau chiar pierderi de memorie, pulberea galbenă poate preveni și lupta împotriva cancerului de stomac.

De unde provin virtuțile împotriva cancerului ale turmericului?

Potrivit oamenilor de știință de la universitățile federale din São Paulo (UNIFESP) și Para (UFPA), acest condiment care provine din India și Malaezia ajută la combaterea bolii, deoarece componentele sale sunt regulatori naturali ai activității histonice: proteinele ​​prezente în nucleul celulelor organizează dubla helixă a ADN-ului în unități structurale (numite nucleozomi).

Mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.

Vezi și Nodulii tiroidieni și cancerul. Ce trebuie să știi

O alterarea genetică provoacă tumorile maligne

Studiile efectuate în ultimii ani au sugerat că modificarea chimică a acestor proteine ​​provoacă leziuni ale ADN-ului care nu afectează ADN-ul, dar pot promova dezvoltarea diferitelor tipuri de cancer.

Pentru a afla dacă această ipoteză s-a aplicat și la cancerul de stomac, cercetătorii au studiat modelele de acetilare a histonelor celulelor stomacale luate din stomac, pe subiecți sănătoși și pe pacienți cu cancer de stomac. Celulele indivizilor bolnavi au avut modificări ale funcției histonice care afectează structura genomului în cazul mai multor tipuri de cancer, inclusiv cel al stomacului.

Turmericul duce la distrugerea celulelor canceroase

......................

Citește mai departe

×