x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Uleiul volatil de cedru

Uleiul volatil de cedru

de Gina Matei    |    03 Noi 2009   •   00:00
Uleiul volatil de cedru
Sursa foto: /iStock Photo

Uleiul volatil de cedru combate căderea părului. Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală, cu competenţă în terapii complementare de la Centrul Medical Clar Med, recomandă masarea rădăcinii părului cu acest ulei în fiecare seară sau înainte de a ne spăla pe cap. Uleiul de cedru întăreşte firul de păr, are proprietăţi antiseptice şi scade secreţia de sebum la nivelul pielii capului.



Tonic natural
Proteinele din uleiul de cedru conţin 19 aminoacizi, dintre aceştia 70% sunt esenţiali. Ce rol au vitaminele din ulei? Potrivit specialistului nostru, vitamina A ajută la buna funcţionare a organismul uman. Vitaminele B şi D protejează sistemul nervos central, îmbunătăţesc compoziţia sângelui şi acţionează favorabil asupra ţesutului pielii. Pe lângă aceste vitamine, uleiul de cedru mai conţine vitaminele E şi P. Vitamina P este formată din acizi graşi vitali, care contribuie la reducerea nivelului de colesterol în fluxul sanguin, prevenind depunerile pe pereţii vaselor sangvine. În ceea ce priveşte modul de administrare terapeutică a uleiului de cedru, medicul Cristina Bălănescu ne recomandă consumul preventiv a uleiului: o linguriţă cu 30-60 de minute înainte de masă, de 2-3 ori pe zi, într-o cură de 40-60 de zile. Tratamentul cu acest ulei se dovedeşte eficient în cazurile de gastrită şi ulcer. Totodată, este de un real folos persoanelor care au căderi nervoase şi dureri de cap frecvente,  incapacitate de lucru sau insomnii.

Uleiul de cedru este şi un eficient antiseptic al căilor respiratorii, un bun expectorant. De asemenea, protejează sistemul limfatic şi este antiseptic urinar.

PENTRU RELAXARE. Aveţi nevoie de relaxare după o zi obositoare? Nimic mai simplu! Specialistul nostru vă recomandă o baie sau un masaj cu ulei de cedru, care vă vor ajuta să vă relaxaţi şi să aveţi un somn odihnitor. Pentru baie, adăugaţi 10 picături în cada cu apă, iar pentru masaj amestecaţi 10-15 picături de ulei de cedru cu 200 ml de ulei de măsline. Masajul calmează durerile articulare.

×
Subiecte în articol: terapii complementare