x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet 5 plante de apartament care te vor ajuta sa ai un somn odihnitor

5 plante de apartament care te vor ajuta sa ai un somn odihnitor

de Redacția Jurnalul    |    17 Iun 2024   •   22:30
5 plante de apartament care te vor ajuta sa ai un somn odihnitor

Mama Natură funcționează în moduri minunate, iar beneficiile plantelor de apartament pot fi extraordinare.

Acestea creează nu doar o atmosferă liniştitoare dar au şi un impact pozitiv asupra bunăstării noastre, dar proprietăţile lor vindecătoare ajută la promovarea unui somn mai bun.

1. Lavandă
Această floare violet intens este decorativă și reduce stresul.
Lavanda este un remediu natural eficient pentru inducerea stării de relaxare și scăderea anxietății.

Aroma dulce dar înviorătoare a lavandei poate crea o atmosferă liniştitoare în dormitorul tău, care te poate ajuta să dormi mai bine.

Parfumul ei încetinește ritmul cardiac, scade tensiunea arterială și reduce nivelul general de stres, făcând-o o alegere excelentă pentru cei care se confruntă cu probleme de somn sau anxietate.

2. Aloe vera

Aloe vera este o alegere excelentă pentru îmbunătățirea calității aerului din interior în timp ce dormi deoarece eliberează oxigen pe timp de noapte.

Nu numai că ajută la crearea unui mediu de somn mai răcoritor, dar are și numeroase alte beneficii.

Gelul din interiorul frunzelor de aloe vera este bogat în nutrienți și estefolosit de secole pentru proprietățile sale medicinale.

Conține vitamine, minerale și antioxidanți care pot ajuta la calmarea și vindecarea pielii, în timp ce proprietățile sale răcoritoare ajută la relaxare.

3. Planta șarpe
Dacă iubești plantele dar nu ai timpul sau energia să le îngrijești în mod regulat, planta șarpe ar putea fi alegerea perfectă pentru tine.

Are nevoie de întreținere redusă și este cunoscută pentru capacitatea sa de a prospera în condiții de lumină scăzută, ceea ce o face o opțiune ideală pentru cei care nu au acces la multă lumină solară.

Poate filtra toxinele dăunătoare din aer, cum ar fi formaldehida, benzenul și xilenul. Acest lucru îl face o alegere excelentă pentru îmbunătățirea calității aerului din casa sau biroul tău. În plus, se știe că planta șarpe produce oxigen pe timp de noapte, ceea ce te poate ajuta să dormi mai bine prin îmbunătățirea calității aerului din dormitorul tău.

4. Iasomie

Parfumul delicat al iasomiei este cunoscut de secole pentru proprietățile sale medicinale.

Conform cercetărilor, aroma iasomiei poate ajuta la scăderea nivelului de stres și la promovarea relaxării, ceea ce o face o alegere populară pentru aromoterapie și somn.

Se crede că stimulează producția anumitor neurotransmițători în creier, cum ar fi serotonina, care reglează starea de spirit și are un efect calmant asupra sistemului nervos. Acest lucru poate ajuta la reducerea anxietății și la promovarea unui sentiment de bine, fiind mai ușor să adormi și să te bucuri de un somn odihnitor.

5. Crinul Pacii

Această plantă frumoasă are calități de purificare a aerului, ceea ce o face ideaăl pentru dormitorul tău sau orice alt spațiu interior.

Crinul Păcii elimină toxinele, precum formaldehida și benzenul din aer, care pot fi dăunătoare sănătății tale dacă sunt prezente în concentrații mari.

Poți să respiri mai ușor și să te bucuri de un mediu interior mai sănătos. În plus, frunzele verzi luxuriante și florile albe delicate ale plantei creează o ambianță liniștită și senină, făcând-o ideală pentru un somn mai bun și relaxare, notează rte.ie.

 

 

×
Subiecte în articol: plante apartament somn