x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Apa spală toxinele - Curăţarea ne este vitală

Apa spală toxinele - Curăţarea ne este vitală

de Nicoleta Catana    |    12 Mai 2007   •   00:00

Apa pură este cel mai important element care ne asigură buna funcţionare a organismului, fără de care funcţiile corpului uman nu şi-ar putea desfăşura activitatea. Cu toate acestea, puţini sunt cei care realizează importanţa consumului adecvat al acestui lichid.

In cadrul Congresului Internaţional "Planeta intoxicată", naturopatele Cristina Gigliofiorito şi Cristina Perego au vorbit despre calităţile apei, spunănd că este cel mai eficient depurativ care stă la originea vieţii pe pămănt. Apa este mijlocul cel mai eficient prin care sunt reglate toate funcţiile vitale ale planetei. Rolul imens şi totodată cel mai important al apei este cel legat de intoxicaţiile şi de epurarea organismului uman, care este supus unui bombardament de toxine care ii afectează funcţiile vitale.

TOXINE. Potrivit celor două specialiste, toxinele sunt substanţele care exercită un efect dăunător asupra omului, modificăndu-i funcţiile biochimice şi funcţionarea organelor. Conceptul de toxine poate fi extins pănă la toxinele psihice, care se află in interiorul mediului intern şi sunt cauzate de factorul stres. Acesta duce organismul intr-o stare de consum accelerat. Printre factorii care favorizează acumularea toxinelor se numără alimentaţia dezechilibrată, hipertensiunea, consumul exagerat de tutun şi alcool, folosirea abuzivă de pilule fără control medical, unele boli cu origine bacteriană, sedentarismul, mediile poluante. Cănd corpul uman, care trebuie să realizeze funcţia de curăţire a organismului, funcţionează la parametri optimi, toxinele sunt eliminate integral şi astfel toate funcţiile lucrează corespunzător.

EPURARE. De aici putem trage concluzia că trebuie să ne asigurăm intotdeauna că avem un sistem de epurare care funcţionează in parametri normali. Epurarea este procesul biologic care se produce in organismul nostru constant, fiind in mare parte responsabilă de bunăstarea noastră. O curăţare in exces duce organismul intr-o stare generală de rău, manifestată prin oboseală, capacitate scăzută de concentrare, status psihic negativ, digestie dificilă, piele uscată. Pentru a păstra o stare generală bună este importantă asigurarea tuturor funcţiilor organismului, importantă fiind o dietă echilibrată. Cantitatea de apă digerată de organismul nostru zilnic variază de la om la om şi depinde de greutatea, vărsta, sexul şi suprafaţa corporală a fiecăruia dintre noi, dar şi de obiceiurile de viaţă, activitatea zilnică, climă şi temperatura mediului.

Dacă nu consumăm o cantitate suficientă de apă, consecinţele sunt foarte grave şi pot apărea simptome ca stări de vomă, stări febrile, diaree sau insuficienţă renală. Clima caldă şi activitatea zilnică intensă influenţează decisiv procesul de diureză. Dacă există tulburări de adaptare la clima caldă sau uscată sau un aport scăzut de lichide, organismul incearcă să se protejeze şi astfel apare diureza.

×
Subiecte în articol: bun de consum