x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Aproape 400 de brutari amendaţi

Aproape 400 de brutari amendaţi

de Cristina Andreea Calin    |    07 Noi 2009   •   00:00

În perioada 26-27 octombrie, inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au verificat modul de comercializare, etichetare, prezentare şi publicitate a pâinii şi a produselor de panificaţie.

Astfel, au fost controlaţi 501 operatori economici, constatându-se abateri la 399 dintre aceştia. A fost verificată o cantitate de 136 de tone de produse, din care 46 de tone nu se încadrau în prevederile actelor normative în vigoare. Pentru abaterile constatate, comisarii ANPC au oprit definitiv şi retras de la comercializare 250 kg de pâine şi produse de panificaţie, în valoare de 1.000 de lei, produse improprii consumului uman, iar 61,7 tone, în valoare de 103.000 lei, au fost oprite temporar de la comercializare, până la remedierea neconformităţilor constatate.

Totodată, s-au aplicat 285 de amenzi contravenţionale, însumând 823.800 de lei şi 114 avertismente pentru încălcarea reglementărilor privind protecţia consumatorilor. Cele mai multe probleme constatate au fost legate de modificări organoleptice ale pâinii, dar şi legat de vânzarea de produse expirate. O altă problemă a fost lipsa etichetei sau etichetarea incompletă, astfel încât consumatorul să nu poată face alegerea corectă.

×
Subiecte în articol: bun de consum