x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Carnea clonată, în UE

Carnea clonată, în UE

de Cristina Andreea Calin    |    15 Iun 2010   •   00:00

Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentelor (EFSA) a cerut comisiilor sale de specialitate să revizuiască normele de punere în vânzare a produselor provenite de la animale clonate. EFSA doreşte să afle mai multe detalii legate de sănătatea şi bunăstarea mamelor surogat, dar şi a animalului clonat care urmează să fie procesat în alimente.

De asemenea, Autoritatea este interesată de calităţile materialului genetic. Totuşi, cele mai multe întrebări vizează siguranţa consumatorului. De aceea, EFSA doreşte să ştie în mod explicit care sunt valorile nutriţionale şi compoziţionale ale cărnii, laptelui sau ouălor provenite de la animale sau păsări clonate. Recent Parlamentul European a votat scoaterea cărnii clonate de pe lista alimentelor de tip novel (introduse în dieta omului după 1997).

×
Subiecte în articol: bun de consum