x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet CONCLUZIE:Carnea cu dioxină nu ne afectează

CONCLUZIE:Carnea cu dioxină nu ne afectează

de Cristina Andreea Calin    |    16 Dec 2008   •   00:00

Consiliul ştiinţific al Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a analizat măsurile întreprinse de instituţie ca urmare a introducerii în România a unor cantităţi de carne de porc suspectă de contaminare cu dioxină cu origine Irlanda.



Consiliul ştiinţific, luând în considerare şi rezultatele studiului Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentelor privind reacţiile adverse la consumul de carne de porc contaminată cu dioxină, la nivelul înregistrat în acest incident, în condiţiile unui consum mare, zilnic, pe o durată de 90 de zile (situaţie de fapt exagerată), situaţie care nu s-a înregistrat în România, nu ar putea conduce la efecte adverse asupra sănătăţii consumatorilor. ANSVSA a retras din comerţ 42,684 de tone de carne şi preparate suspecte de contaminare, deşi nu există dovada certă a contaminării cu dioxină a tuturor loturilor obţinute în perioada 1 septembrie-6 decembrie 2008. Consiliul ştiinţific a recomandat ANSVSA să continue investigaţiile pentru precizarea prezenţei şi concentraţiei dioxinei, în loturile de carne sechestrate şi incriminate. Consumul de carne de porc, în acest moment, este fără pericol pentru consumatori.

×
Subiecte în articol: bun de consum