Inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au amendat cu peste 50.000 de lei mai multe unităţi cu profil agroalimentar pentru nereguli privind manipularea produselor sau lipsa documentelor.
Inspectori au desfăşurat în perioada 5-11 decembrie acţiuni de control la nivel naţional în unităţi cu profil agroalimentar, în timpul cărora au sancţionat 23 de operatori din 14 judeţe, valoarea amenzilor aplicate fiind de 50.500 de lei. Potrivit ANSVSA, au fost controlate unităţi de fabricare a produselor de morărit şi panificaţie, a produselor de patiserie, unităţi de depozitare a legumelor, fructelor şi seminţelor, unităţi de fabricare a băuturilor alcoolice şi răcoritoare, precum şi unităţi de comercializare a produselor alimentare de origine non-animală. Sancţiunile au fost aplicate unităţilor care nu respectau condiţiile de igienă din spaţiul de depozitare şi prelucrare, cât şi pentru depozitarea necorespunzătoare a materiei prime şi a produsului finit. Controalele au vizat respectarea cerinţelor privind condiţiile de igienă şi funcţionare a unităţilor şi a spaţiilor în care sunt manipulate, prelucrate şi depozitate produsele alimentare, condiţiile de depozitare a legumelor şi fructelor, evidenţa documentelor, calitatea produselor destinate vânzării, precum şi verificarea trasabilităţii produselor. Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate în Bistriţa-Năsăud şi în Ilfov.
Citește pe Antena3.ro