x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Controale la produse alimentare

Controale la produse alimentare

de Nicoleta Catana    |    05 Mai 2008   •   00:00

Inspectorii din cadrul Direcţiei Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (A.N.S.V.S.A) judeţene şi municipiului Bucureşti au efectuat în perioada 22-25 aprilie 2008 o serie de controale în cadrul cărora s-a verificat respectarea măsurilor sanitare veterinare pentru perioada premergătoare sărbătorilor pascale.



Inspectorii din cadrul Direcţiei Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (A.N.S.V.S.A) judeţene şi municipiului Bucureşti au efectuat în perioada 22-25 aprilie 2008 o serie de controale în cadrul cărora s-a verificat respectarea măsurilor sanitare veterinare pentru perioada premergătoare sărbătorilor pascale. Astfel, au fost efectuate aproximativ 1700 de controale în 133 de pieţe agroalimentare, 66 de depozite alimentare, 29 de unităţi de abatorizare, 23 de unităţi de procesare, 907 magazine şi supermarketuri, 197 de măcecelarii şi carmanegerii. Au mai fost verificate 131 de unităţi de alimentaţie publică, 60 de puncte de sacrificare miei, 13 unităţi de procesare şi comercializare peşte, 8 centre de ambalare ouă şi 125 de unităţi panificaţie şi laboratoare patiserie- cofetărie. De asemenea, au fost efectuate controale în 10 tîrguri de animale şi au fost verificate 23 de mijloace auto de transport pentru produse de origine animală şi nonanimală.

NEREGULI. Printre deficienţele constatate se numără depozitarea şi manipularea necorespunzătoare a produselor de origine animală, întreţinerea în condiţii nefavorabile de igienă a spaţiilor de comercializare a produselor alimentare, comercializarea produselor alimentare expirate. De asemenea, s-a constatat că produsele alimentare nu erau etichetate corespunzător, iar procedurile de lucru bazate pe sistemul de Analziă a Riscului şi a Punctelor Critice de Control (HACCP) nu existau.

AMENZI. Unităţilor găsite cu nereguli li s-au aplicat sancţiuni în valoare de 225 000 ron, 75 de avertismente şi au fost emise 3 ordonanţe de interzicere a activităţii şi una de suspendare temporară a activităţii. De asemenea, inspectorii au reţinut în vederea distrugerii peste 70000 kilograme de produse alimentare de origine animală.

×
Subiecte în articol: bun de consum alimentare