De ce să alegi ca animal de companie o pisică
Dacă ai o pisică, probabil simţi efectele pozitive pe care acest animal de companie le aduce. În cazul în care nu ai, Elite Daily prezintă afirmaţiile specialiştilor referitoare la capacitatea pisicilor de a reduce stresul.
Un studiu publicat în 2009 în Journal of Vascular and Interventional Neurology notează faptul că a avea o pisică poate reduce şansele unui accident vascular cerebral sau şansele de infarct.
Cercetătorii din spatele studiului au descoperit că o pisică te poate face să te simţi mai puţin stresat, iar acest lucru a fost demonstrat prin măsurarea pulsului şi tensiunii persoanelor care aveau ca animal de companie o pisică.
Potrivit Medical News Today, cercetătorii au analizat datele a 4.000 de persoane cu vârste între 30 şi 75 de ani pe o perioadă de 10 ani. Aproximativ jumătatea dintre participanţi aveau sau au avut o pisică, în timp ce restul nu au avut niciodată o pisică. În urma analizării datelor, cercetătorii au descoperit că proprietarii de pisici aveau cu 30% mai puţine şanse de a muri din cauza unui infarct sau a unui accident vasular cerebral, comparativ cu persoanele care nu deţineau o pisică, chiar şi în momentul în care interveneau şi alţi factori, precum diabetul, fumatul, sănătatea inimii, nivelul de colesterol.
Profesorul de la Universitatea din Minnesota, cercetătorul Adnan Qureshi, care a condus studiul, a spus pentru The Telegraph că au fost surprinşi de rezultate. Cu toate acestea, Adnan Qureshi a spus că “explicaţia logică” pentru aceste rezultate este că a avea grijă de o pisică reduce stresul şi anxietatea şi, astfel, riscul de boli ale inimii.

Ştiri din .ro
Bolile psihice se însoţesc de tulburări ale somnului
De unde cumperi produse naturiste pentru un stil de viata sanatos?
Cum îți poți menține sănătatea cu suplimente alimentare revoluționare, fără substanțe chimice dăunătoare
Trei sfaturi utile pentru a ne păstra calmul în pandemie
Noi informații despre trombozele cauzate de vaccinul AstraZeneca
Sportul reduce riscul de a dezvolta forme severe ale infecției cu virusul SARS-CoV-2
(P) Cum se aplică fizioterapia la Sanconfind şi în ce constă recuperarea medicală
Noi date despre tulpina de COVID-19 din Marea Britanie. Nu provoacă simtome mai grave ale bolii
Explicațiile psihologului: Ce “forțe” ne obligă să nu lăsăm țigara din mână?
Noi informații despre vaccinul rusesc Sputnik V. Care este eficiența acestuia la noile tulpini
Kerastase - tehnologii inovatoare, pentru un păr sănătos

Stima de sine și alimentația
