x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Dialog - Consensul vinului

Dialog - Consensul vinului

15 Feb 2007   •   00:00

Autoritatea Nationala Sanitar-veterinara si pentru Siguranta Alimentara impreuna cu reprezentantii patronatelor si asociatiilor profesionale din industria alimentara au analizat propunerile de modificare ale Ordinului presedintelui ANSVSA nr. 100/2006, completat si modificat prin Ordinele 176/2006 si 11/2007, pentru a clarifica aspectele legate de controalele sanitar-veterinare si mentinerea supravegherii veterinare in unitatile alimentare.

Principalele aspecte care au necesitat clarificare au fost acelea ale sintagmei "asistenta de specialitate", ale suprapunerii controalelor in domeniu, ale tarifelor care trebuie platite de operatorii din industria alimentara, eliminarea contractului-cadru pentru organizarea controlului sanitar-veterinar oficial, precum si mentinerea supravegherii sanitar-veterinare din unitati, prin medicii veterinar oficiali. In urma dezbaterilor s-a ajuns la concluzia ca nu exista suprapuneri intre ANSVSA si MAPDR pentru controlul pentru domeniul vinului.

DISCUTII. Proiectul de modificare a ordonantei, ce a fost discutat cu partenerii sociali in cadrul Comisiei de Dialog Social, include inlocuirea aplicarii de tarife pentru "asistenta tehnica de specialitate" cu aplicarea de tarife unice pentru activitatile de control, ulterior fiind posibila si modificarea Ordinului nr. 100/2006 in acest sens.

×
Subiecte în articol: bun de consum