x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Efect rapid - Cură de ciocolată neagră pentru inimă

Efect rapid - Cură de ciocolată neagră pentru inimă

de Oana Antonescu    |    01 Sep 2008   •   00:00
Efect rapid - Cură de ciocolată neagră pentru inimă

Două săptămîni de consum zilnic de ciocolată neagră sînt suficiente pentru a scădea tensiunea arterială şi a diminua rezistenţa la insulină, susţine un grup de cercetători din Italia şi SUA. Riscul de boli cardiovasculare scade şi el. Beneficiile ciocolatei negre sînt cunoscute, însă acesta este primul studiu care demonstrează efectul său rapid.



Două săptămîni de consum zilnic de ciocolată neagră sînt suficiente pentru a scădea tensiunea arterială şi a diminua rezistenţa la insulină, susţine un grup de cercetători din Italia şi SUA. Riscul de boli cardiovasculare scade şi el. Beneficiile ciocolatei negre sînt cunoscute, însă acesta este primul studiu care demonstrează efectul său rapid.

AVANTAJE. 11 bărbaţi şi opt femei cu hipertensiune sau care manifestau rezistenţă la insulină au fost împărţiţi în două grupuri şi rugaţi să mănînce zilnic cîteva grame de ciocolată neagră, respectiv albă, timp de două săptămîni. La finalul studiului, cei care au consumat ciocolată neagră cu concentraţie de minimum 70% cacao aveau o tensiune arterială semnificativ mai mică. Potrivit rezultatelor publicate în Journal of Nutrition, valoarea medie a tensiunii participanţilor la studiu era de 142/90 mmHg înainte de a mînca ciocolată şi a scăzut la 137/87 mmHg după cele două săptămîni. La cei care au consumat ciocolată albă nu s-au înregistrat modificări ale valorii tensiunii.

Ciocolata neagră a diminuat şi rezistenţa la insulină, arată acelaşi studiu. Bogat în flavonoide, acest tip de ciocolată stimulează producţia de insulină şi previne astfel apariţia diabetului. Ciocolata albă nu are acest efect, avertizează cercetătorii.

×
Subiecte în articol: ciocolata alimentaţie sănătoasă