x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Fructe fara conservanti

Fructe fara conservanti

de Cristina Andreea Calin    |    26 Ian 2007   •   00:00
Fructe fara conservanti

Eticheta ne arata ca Tedi este un produs natural, care poate fi con-sumat de majoritatea persoanelor, dar tinand cont de sfatul medicilor.

CE BEM, CE MANCAM - Fara E-uri
Eticheta ne arata ca Tedi este un produs natural, care poate fi consumat de majoritatea persoanelor, dar tinand cont de sfatul medicilor.

Din eticheta produsului "Tedi" reiese ca acesta contine urmatoarele ingrediente: apa, fructe si legume (in proportii variabile), piure de morcovi FORTE, piure de banane, piure de mere, sirop de glucoza-fructoza, corector de aciditate acid citric E330, vitamina C E300, aroma. Produsul contine minimum 34% morcovi si fructe si maximum 89 g/l zaharuri adaugate. Din eticheta nutritionala la 100 ml de suc rezulta ca produsul are o valoare energetica de 52 Kcal (217 kj), 0,3 g proteine, 12 g glucide, 0,1 g lipide, 30 mg vitamina C (50% din doza zilnica recomandata), vitamina A 400 g (betacaroten 2,4 mg) (50% din doza zilnica recomandata).

Este un suc natural obtinut din morcovi, banane si mere, avand o valoare energetica mica, putand fi consumat de copii, adolescenti, adulti, persoane in varsta, aducand si un aport de vitamine hidrosolubile si liposolubile, dupa cum ne detaliaza profesorul Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetari Alimentare. Poate fi consumat de diabetici, tinand cont de continutul in glucide de 12,5 g pentru 100 ml de suc. Persoanele supraponderale si obeze vor tine de asemenea seama de aportul de glucide adus de cantitatea de suc consumata.

PRECIZARI. Rubrica se adreseaza celor care doresc sa afle ce contin alimentele si bauturile consumate zilnic si efectele lor asupra sanatatii. Cititorii isi pot exprima opiniile la numarul de telefon 021.318.20.37; 021.318.20.43. sau pe e-mail bundeconsum@jurnalul.ro. Daca sunteti interesat de caracteristicile unui produs, expediati pe adresa redactiei eticheta acestuia pentru a fi "analizata" de specialistul nostru. Ca modalitate de lucru, precizam ca prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi ii prezentam compozitia produsului si datele nutritionale preluate din eticheta produsului, fara a-i prezenta produsul.

×
Subiecte în articol: bun de consum