x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Hipermarketurile, amendate din nou

Hipermarketurile, amendate din nou

de Cristina Andreea Calin    |    20 Oct 2009   •   00:00

Marile magazine au fost amendate din nou de inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor pentru nereguli privind alimente expirate şi pentru înşelarea consumatorilor prin afişarea unor preţuri diferite la raft, faţă de cele plătite de fapt.



Potrivit Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), inspectorii au controlat, în perioada 13-14 octombrie, 300 de operatori economici, constatând nereguli la 230 dintre aceştia. Astfel, în urma controlului, inspectorii ANPC au găsit diferenţe între preţul afişat şi cel plãtit de cumpãrãtori, alimente expirate sau neconforme, produse care nu aveau informaţii complete privind valabilitatea, ingredientele sau aveau abalaje deteriorate ori la care lipsea traducerea în limba românã a elementelor de identificare, precum şi condiţii de depozitare necorespunzãtoare.

De asemenea, din cele 120.000 de kilograme de produse alimentare verificate de inspectorii de la Protecţia Consumatorilor 17.000 erau improprii comercializãrii şi consumului, 1.200 de kilograme fiind oprite definitiv de la comercializare. Alte 15.800 de kilograme de produse alimentare au fost oprite temporar de la comercializare, până la remedierea neconformităţilor.

×
Subiecte în articol: bun de consum