x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Iaurt probiotic

de Cristina Andreea Calin    |    05 Iul 2007   •   00:00
Iaurt probiotic

CE BEM, CE MĂNCĂM
In urma analizei specialistul nostru ne spune că produsul poate fi consumat de toate categoriile de persoane in funcţie de toleranţa digestivă.



CE BEM, CE MĂNCĂM
Iaurtul de băut Actimel are 1,5% grăsime şi conţine bacteria L.casei Imunitass. De pe etichetă aflăm că ingredientele lui sunt "iaurt din lapte pasteurizat, zahăr, suc de fructe: ananas (1%), pere (0,6%), portocale (0,25%), căpşuni (0,25%), dextroză, amidon modificat (unul dintre E 1440, 1420, 1451), stabilizator: pectină, ferment Lactobacillus casei Imunitass". Valoarea medie nutritivă pentru 100 g este de 323 kj. Valoarea energetică este de 76 kcal, produsul avănd "proteine 2,9 g, glucide 12 g, lipide 1,5 g".


ANALIZĂ. Iaurtul analizat este un produs probiotic a cărui componentă activă este bacteria lactică Lactobacillus casei cu o tulpină special selectată de către producător, denumită de acesta Imunitass, ne explică specialistul Gheorghe Mencinicopschi. Ca orice produs probiotic, are efecte pozitive asupra sănătăţii echilibrănd microflora digestivă şi exercitănd un efect imunostimulator-imunomodulator.


CONCLUZII. In urma analizei specialistul nostru ne spune că produsul poate fi consumat de toate categoriile de persoane in funcţie de toleranţa digestivă. Diabeticii vor ţine cont de aportul de glucide (zaharoză, dextroză, amidon) preluate din acest produs. (Cristina Andreea Călin)

×
Subiecte în articol: bun de consum