DESCOPERIRE. Food Standard Agency testează o nouă aplicaţie in domeniul produselor alimentare pentru utilizarea proteinelor din ingheţată provenite de la fermenţi, care nu sunt bogaţi in grăsimi. Dacă va primi undă verde, aplicaţia va permite companiilor un mod mai economic de cercetare a structurii proteinelor din ingheţată (ISP). Acestea sunt proteine şi peptide care in stare naturală se găsesc intr-o varietate de organisme vii ca peştele, plantele şi insectele. ISP protejează ţesăturile de pericole in condiţii de ger prin scăderea temperaturii la un nivel in care cristalele de gheaţă cresc şi prin modificarea mărimii şi formei cristalelor de gheaţă.
Â
Indulcitori. Numărul mare de persoane obeze a făcut ca piaţa indulcitorilor artificiali să crească considerabil in ultimii ani, se arată intr-un raport publicat de Global Industry Analysts. Teama obezităţii i-a făcut pe oameni să cumpere indulcitori acalorici in valoare de 3,5 miliarde de dolari numai in ultimul an. Faţă de anul trecut s-a inregistrat o creştere de 65%. Tot raportul arată că una dintre cauzele acestei creşteri este faptul că tot mai multe companii au inceput să producă alimente pentru bolnavii de diabet. Cel mai important ingredient folosit de industria indulcitorilor artificiali este aspartamul.