x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

17 Aug 2007   •   00:00

STUDIU. Mamele care in timpul sarcinii şi in perioada alăptării se hrănesc cu junk food, alimente hipercalorice, bogate in grăsimi, sare şi zaharuri, prezintă un risc crescut de a da naştere unor copii cu gusturi similare in materie de alimentaţie, informează Dailymail.co.uk. Potrivit studiului realizat de o echipă de cercetători britanici, dieta mamei din timpul sarcinii contribuie la formarea gustului pentru anumite alimente al copilului nenăscut. Studiul echipei de cercetători de la Colegiul Veterinar Regal din Londra a avut in vedere efectele dietei alimentare materne asupra apetitului şi greutăţii a 300 de pui de cobai.

Â

MĂSURI. Un număr de 5.100 de porci din patru ferme ale companiei Smithfield din judeţul Timiş pot fi sacrificaţi in vederea livrării cărnii pe piaţă, a declarat preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Radu Roatiş. Compania se confruntă cu două focare de pestă porcină la fermele din localităţile timişene Cenei şi Igliş, unde urmează să fie ucişi şi neutralizaţi aproape 40.000 de porci. Din cele 33 de ferme deţinute de compania americană Smithfield in Romănia (25 in judeţul Timiş, şapte in Arad şi una in Bihor) numai 11 funcţionau legal, celelalte fiind doar inregistrate sau in curs de inregistrare, dar fără autorizaţii veterinare şi de mediu. (Nicoleta Catană)

×
Subiecte în articol: bun de consum