x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Jumătate sare

de Cristina Andreea Calin    |    06 Iun 2007   •   00:00
Jumătate sare

CE BEM, CE MĂNCĂM:Un aditiv cancerigen.Potenţiatorul de gust este unul dintre ingredientele principale ale produsului analizat. Monoglutamatul de sodiu este unul dintre cei mai periculoşi aditivi.

CE BEM, CE MĂNCĂM: Un aditiv cancerigen

Potenţiatorul de gust este unul dintre ingredientele principale ale produsului analizat. Monoglutamatul de sodiu este unul dintre cei mai periculoşi aditivi.

Fix pentru friptură sunt nişte condimente in compoziţia cărora nu ar trebui să se găsească potenţiatorul de gust monoglutamat de sodiu. Acesta este al doilea ingredient, după sarea de bucătărie, care are o pondere de 53% in produs. Condimentele, care ar trebui să fie cele mai importante, sunt la sfărşitul listei: "făină de grău, ceapă, piper, chilli, cimbru, boia de ardei dulce, busuioc, condimente".

Produsul analizat este un mix de sare de bucătărie cu legume şi condimente utilizat pentru imbunătăţirea calităţilor gustative ale preparatelor culinare. Conţine o sursă de gluten (făină de grău). Ca orice produs din această categorie, are şi un conţinut ridicat de sare (clorură de sodiu).

CONCLUZII: in funcţie de starea de sănătate a consumatorului, ţinănd cont de conţinutul de sare, cantitatea de fix adăugată va fi adaptată fiecărui caz. Nu poate fi utilizat pentru condimentarea alimentelor cu intoleranţă la gluten (celiachie). De asemenea, persoanele cu sensibilitate la E 621 il vor utiliza cu prudenţă, pentru că este un aditiv alimentar deosebit de periculos. In multe ţări din Uniunea Europeană este considerat cancerigen.

×
Subiecte în articol: bun de consum