x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Leontina îşi doreşte foarte mult să îşi poată vedea părinţii

Leontina îşi doreşte foarte mult să îşi poată vedea părinţii

de Irina Munteanu    |    09 Aug 2012   •   21:00
Leontina îşi doreşte foarte mult să îşi poată vedea părinţii

Mariana Calin isi vede fetita de sapte ani doar in vacante; pentru ea, distanta dintre satul Cornu, din comuna Orodel, judetul Dolj, si Buzau e prea mare. Nu are bani sa mearga sa-si vada copilul in fiecare week-end, si nici sa plateasca operatiile care ar reda vederea fiicei sale. Intr-o scrisoare pe care ne-a trimis-o, mama povesteste: "Am o fetita pe nume Calin Leontina Nicoleta de 7 ani, care s-a nascut prematur la 7 luni cu grave deficiente de vedere. Cand fetita a implinit 6 luni, am vazut ca ceva nu este in regula cu ea. I-am facut primul control la spitalul din Craiova, unde i s-a pus diagnosticul de «dezlipire de retina ­ retinopatie de prematuritate gradul V». Aici nu ne-au dat nici o speranta de vindecare, au spus sa mergem cu ea mai departe la alt spital. Pe 26 iulie 2004 am fost cu ea la Bucuresti, la domnul doctor Florin Balta, iar el ne-a dat increderea sa luptam, ca fetita noastra are sanse de vindecare. Ne-a confirmat diagnosticul aflat de la spitalul din Craiova si ne-a spus ca singura sansa ca Leontina sa poata vedea este o operatie care se poate face in Belgia. Suma ceruta de medicii de la acea clinica era de 6.000 de euro. Dumnezeu ne-a ajutat si am strans acea suma cu ajutorul unor oameni cu suflet. Am mers cu fetita si am operat-o. Dupa operatie, am mers la control la spitalul de oftalmologie din Bucuresti, asa cum ne-au cerut doctorii din Belgia. Vestile pe care ni le dadeau medicii cand mergeam la control au fost imbucuratoare timp de un an si cateva luni. Insa la ultimul control pe care i l-au facut, ne-au spus ca nu i s-a lipit in totalitate retina si ca nu si-a recapatat vederea. Am intrebat ce se mai poate face pentru ea si ne-au spus ca in Belgia nu se mai poate face nimic. Am decis sa incercam si in alta parte si am aflat ca aceasta operatie de care are mare nevoie se poate face la o clinica din America. Am trimis actele si am luat legatura cu Dr. William Beaumont din Detroit, care ne-a confirmat ca operatia se poate face acolo. Costul operatiilor la ambii ochi este de peste 30.000 de dolari. Orice am face este cu mult peste puterile noastre sa adunam singuri acesti bani. Traim insa cu speranta si incredere in bunul Dumnezeu pentru fetita noastra, care este si singurul copil pe care il avem. Am mers si am batut la toate usile, am dat anunturi umanitare in presa, la diferite emisiuni, la nenumarate fundatii, dar nu a fost de ajuns. Poate cu ajutorul dumneavoastra putem strange macar jumatate din suma. Asa, Leontina ar putea sa se opereze si ar putea vedea macar cu un ochisor. Ea isi doreste foarte mult sa isi poata vedea parintii."
Leontina tocmai a absolvit clasa intai la Liceul pentru elevi cu deficiente de vedere din Buzau. A luat premiul intai. "Am fost foarte mandri de ea pentru ca ne-a adus acasa o colectie frumoasa de diplome. O duce mintea, ma uimeste cu intrebarile pe care mi le pune. Timpul petrecut departe de noi a afectat-o foarte mult. De fiecare data cand vorbeam cu ea la telefon, plangea si ne intreba de ce trebuie sa fie asa departe de noi. Speram ca in curand sa reusim s-o operam si sa putem sa o avem aproape de noi", spune mama Leontinei.

Mai multe detalii puteti gasi pe acest blog: http://leontinanicoleta.blogspot.com.
Daca doriti sa o ajutati pe Leontina, puteti dona in aceste conturi deschise pe numele tatalui fetitei, Calin Ion, la BCR Craiova: Ro13RNCB0134041511570004 (euro), Ro40RNCB0134041511570003 (lei). Puteti vorba cu mama Leontinei la acest numar de telefon: 0769.244.865.

×