x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Pâine cu probleme

Pâine cu probleme

de Cristina Andreea Calin    |    12 Mai 2010   •   00:00

Jumătate din pâinea vândută nu respectă legea protecţiei consumatorilor, arată un comunicat remis de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor.
La această concluzie s-a ajuns în urma controalelor efectuate la sfârşitul lunii aprilie, la nivel naţional.

Verificările făcute de inspectorii ANPC au arătat încă o dată că producătorii de pâine ne vând marfă cu modificări de gust, cu ambalaje degradate, pâine care cântăreşte mai puţin decât s-a declarat sau expirată.

Probleme s-au descoperit şi la etichetare, o treime din cei controlaţi neavând afişat numele producătorului. De asemenea, au fost găsite produse cu etichete înşelătoare sau care nu aveau menţionate data durabilităţii minimale sau a ingredientelor cu efecte posibil alergene. Transportul produselor de panificaţie a fost de asemenea supus atenţiei inspectorilor ANPC. Au fost găsite produse vrac transportate în navete murdare, fără protecţie.

În urma controalelor, ANPC recomandă consumatorilor să îi solicite vânzătorului să îi arate produsul pentru a verifica aspectul şi să refuze marfa care are aspect necorespunzător: arsă, cu urma lipiturilor pe părţile laterale, insuficient coaptă, cu partea care a fost în contact cu vatra/cuptorul murdară, deformată sau ruptă, urme ale contactului cu rozătoare, pâine cu urme de mucegai.
De asemenea, este recomandat să refuzaţi chiar şi produsele care prin etichetare nu prezintă încredere.

×
Subiecte în articol: bun de consum