x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Paste pentru cei activi

Paste pentru cei activi

de Cristina Andreea Calin    |    18 Iul 2007   •   00:00
Paste pentru cei activi
Sursa foto: Jurnalul Foto/

Persoanele active şi cele care au o dietă echilibrată pot consuma produsul analizat fără probleme. Acesta poate intra in categoria celor echilibrate nutriţional.

Persoanele active şi cele care au o dietă echilibrată pot consuma produsul analizat fără probleme. Acesta poate intra in categoria celor echilibrate nutriţional.

Pastele cu ou, umplute cu brănză Raviolli ai Formaggi au in compoziţie următoarele ingrediente după cum ne arată eticheta: "griş de grău dur, brănză ricotta 15% (zer, lapte, smăntănă, sare), pesmet, (făină albă de grău, apă, drojdie), ouă 9,7%, grăsime vegetală, brănză Pecorino Romano 4,2 % (lapte de oaie, sare, cheag), pudră de brănză 2,2 (lapte, zer, sare, emulgator: citrate de sodium E 331), brănză Grana Padano 2,2% (lapte de vacă, sare, cheag, lisozim E 1105), pudră de zer, sare, corector de aciditate monosodic, nucşoară. Produs intr-o fabrică care procesează peşte şi moluşte. Conţine gluten, lapte şi ouă." Valoarea energetică medie pentru 100 g produs este de 1.335 kj/ 318 kcal, produsul avănd: "proteine 11,4 g, carbohidraţi 40,1 g, grăsimi 12,4 g".

ANALIZĂ. Produsul este specific bucătăriei italiene, fiind obţinut din paste făinoase din grău dur cu umplutură pe bază de brănză (ricotta şi PeCorino Romano şi Grana Padano) şi este relativ echilibrat nutriţional, dar cu valoare energetică ridicată (318 kcal/ 100g). Are un conţinut de grăsimi din care o parte este reprezentată de grăsimile animale saturate din lapte şi brănză, ne explică Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

CONCLUZII. Produsul poate fi consumat cu moderaţie de toate categoriile de consumatori sănătoşi şi activi fizic, spune specialistul nostru. Va fi consumat cu precauţie de suferinzii de boli cardiovasculare, de diabetici, de suferinzii de boli hepatice, şi de cei cu afecţiuni hepato-renale. Produsul este interzis celor cu intoleranţă la gluten şi alergicilor la ou.

Precizări

Rubrica se adresează celor care doresc să afle ce conţin alimentele şi băuturile consumate zilnic şi efectele lor asupra sănătăţii. Cititorii işi pot exprima opiniile la numărul de telefon 021.318.20.37; 021.318.20.43. sau pe e-mail bundeconsum@jurnalul.ro. Dacă sunteţi interesat de caracteristicile unui produs expediaţi pe adresa redacţiei (Piaţa Presei Libere, numărul 1-3, corp D, Sector 1, Bucureşti) eticheta acestuia pentru a fi "analizată" de specialistul nostru.

×
Subiecte în articol: bun de consum brănză