x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Proiect - Certificarea cafelei

Proiect - Certificarea cafelei

de Cristina Andreea Calin    |    07 Feb 2007   •   00:00
Proiect - Certificarea cafelei

Un proiect al Consumers International vrea sa ii ajute pe consumatorii de cafea sa aleaga produsul cel mai bun. "De la boabe la ceasca" urmareste sa constientizeze publicul cu privire la impactul pe care alegerea lor il are asupra producatorilor de cafea si a mediului inconjurator.

Una dintre marile probleme pe care acest proiect doreste sa le rezolve este certificarea cafelei. Acest lucru s-a obtinut foarte greu in Brazilia, insa sunt tari foarte sarace unde este dificil sa se urmareasca traseul pe care cafeaua il face de la boabe pana la raftul din supermarket.

TRASEU. Supravegherea acestui drum face ca produsul final pe care il consumam sa fie unul de calitate. Consumatorul final este cel care poate face diferenta, alegand intotdeauna o cafea venita dintr-o sursa sigura, pentru a-i impiedica pe cei care produc cafea in conditii ilegale si neigienice sa isi desfasoare activitatea.

×
Subiecte în articol: bun de consum