x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet PROIECT/Precauţie faţă de OMG

PROIECT/Precauţie faţă de OMG

14 Ian 2009   •   00:00

În această sesiune a Parlamentului European, Magor Csibi a continuat acţiunile de menţinere a unei atitudini precaute faţă de organismele modificate genetic (OMG-uri) şi a încercat să promoveze o atitudine responsabilă.



Europarlamentarul liberal a argumentat în favoarea promovării unui sistem de etichetare a produselor ce nu conţin OMG-uri. "La ora actuală, în Europa sunt vândute produse alimentare ce conţin OMG-uri. De aceea, avem nevoie de reglementări comune cu privire la o etichetare a produselor alimentare ce nu conţin OMG-uri. Unele state membre aleg să adopte astfel de dispoziţii, în timp ce majoritatea rămân reticente la o astfel de etichetare. Astfel, consumatorii europeni sunt confuzi, iar piaţa internă rămâne fragmentată", a precizat Magor Csibi. Acesta va încerca să iniţieze o lege în România prin care produsele ce nu conţin OMG-uri să poată să fie etichetate ca atare.

La dezbaterea pe utilizarea pesticidelor, care a avut loc luni în plenul Parlamentului, Magor Csibi a salutat compromisul Parlamentului şi al Consiliului, prin care OMG-urile nu sunt incluse printre metodele nechimice de protecţie a plantelor. "Acest raport putea să constituie o capcană şi să ofere o «portiţă» producătorilor pentru introducerea pe piaţa comunitară a unui număr mai mare de OMG-uri. Acestea au fost vehiculate ca fiind o posibilă alternativă la pesticide. Votul de astăzi a reflectat voinţa celor peste 58% din cetăţenii Europei", a zis Csibi.

×
Subiecte în articol: bun de consum