x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Ruladă cu zece E-uri

Ruladă cu zece E-uri

de Cristina Andreea Calin    |    04 Feb 2010   •   00:00
Ruladă cu zece E-uri

Rulada cu cremă cu gem de căpşuni Meredith este un produs dezechilibrat din punct de vedere nutriţional, cu un exces de glucide cu absorbţie rapidă. Din această cauză, pancreasul are de suferit, fiind nevoit să secrete o cantitate de insulină mai mare într-o perioadă mai scurtă de timp.



Produsul analizat conţine şi o cantitate mare de grăsimi vegetale, care în combinaţie cu zaharurile rafinate pot afecta buna funcţionare a ficatului şi a sistemului cardiovascular. De asemenea, acest amestec duce la o valoare energetică ridicată, de care trebuie să ţină cont mai ales persoanele supraponderale şi obeze.

În compoziţia ruladei intră şi o serie de aditivi alimentari, unii dintre ei cu efecte adverse asupra sănătăţii. Propilen glicolul E1520 poate produce stări depresive ale sistemului nervos central, este neurotoxic si cardiotoxic. Mai mult, propilen glicolul creşte aciditatea din organism, provocând metabolismului probleme grave. Xanthanul poate provoca probleme ale tractusului digestiv şi poate interfera cu absorbţia lipidelor şi a sărurilor minerale, atenţionează profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

Specialistul nostru ne spune că produsul analizat nu este recomandat copiilor, femeilor însărcinate şi care alăptează, supraponderalilor şi obezilor, celor cu maladii cardiovasculare, renale, hepatice, celor cu boli ale tractusului digestiv, bolnavilor de cancer. Persoanele cu diabet vor ţine cont de cantitatea de glucide şi vor cere sfatul medicului curant. Produsul analizat este interzis bolnavilor de celiachie, din cauza conţinutului de gluten. Persoanele care suferă de alergie la albumina, la lactoză şi soia vor testa reacţia organismului la produs.


Ingrediente
Ruladă cu cremă cu gem de căpşuni Meredith. Zahăr, făină de grâu, grăsime vegetală, ouă, gem de căpşuni (9,25%), glucoză, emulgatori (mono şi digliceride ale acizilor graşi E471; esteri poliglicerolici ai acizilor graşi E475; propilen glicol E1520, xantan E415; lecitină de soia E322), lapte praf, amidon de porumb, amidon de porumb gelatinizat, cacao (0,38%), zer praf, alcool, făină de soia, agent de afânare (difosfat disodic E450, bicarbonat de sodiu E500, carbonat de calciu E170, sulfat de calciu E516), sare, antioxidanţi (acid citric E300), arome alimentare, coloranţi alimentari (betacaroten E160). Valoare energetică: 336 kcal./100 g, proteine 12,7 g, lipide 6,3 g, glucide 54,7 g.

×
Subiecte în articol: bun de consum