x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Sfat - Mâncaţi cartofi fără probleme

Sfat - Mâncaţi cartofi fără probleme

de Oana Antonescu    |    09 Feb 2008   •   00:00

Dintre toate legumele, cartoful prezintă cele mai mici riscuri de intoleranţă alimentară, arată un test efectuat de specialiştii de la York Test Laboratories, o companie britanică producătoare de kituri de testare a intoleranţei alimentare. În peste 99% dintre cazuri, sistemul nostru digestiv tolerează bine cartofii.



Dintre toate legumele, cartoful prezintă cele mai mici riscuri de intoleranţă alimentară, arată un test efectuat de specialiştii de la York Test Laboratories, o companie britanică producătoare de kituri de testare a intoleranţei alimentare. În peste 99% dintre cazuri, sistemul nostru digestiv tolerează bine cartofii.

Această legumă nu provoacă reacţii de tipul eczemelor, migrenelor, oboselii sau sindromului colonului iritabil. Pe lista alimentelor bine tolerate de organismul uman se mai află grepfrutul, caisele, merele, orzul şi lămâia. Les Rowley, purtătorul de cuvânt al York Test, a explicat că toate aceste alimente sunt bine descompuse de către sistemul nostru digestiv, chiar şi atunci când sunt consumate în cantităţi mari.

De partea cealaltă, alimentele care produc frecvent intoleranţă alimentară sunt, potrivit studiului britanic, laptele de vacă, drojdia şi albuşul de ou. Intoleranţa alimentară este o reacţie adversă severă la un aliment şi este cauzată de incapacitatea organismului de a-l prelucra.

×
Subiecte în articol: alimentaţie sănătoasă