x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Trup, minte, suflet Studiu - Ciupercile combat obezitatea

Studiu - Ciupercile combat obezitatea

de Oana Antonescu    |    25 Aug 2008   •   00:00
Studiu - Ciupercile combat obezitatea

Dacă am înlocui ciupercile cu carnea, am reduce aportul caloric zilnic cu peste 400 de calorii, iar aceasta ar putea fi soluţia în lupta cu obezitatea, susţin nutriţioniştii Universităţii John Hopkins într-un studiu publicat recent în revista Appetite.Dacă am înlocui ciupercile cu carnea, am reduce aportul caloric zilnic cu peste 400 de calorii, iar aceasta ar putea fi soluţia în lupta cu obezitatea, susţin nutriţioniştii Universităţii John Hopkins într-un studiu publicat recent în revista Appetite.
"Participanţii la studiu au acceptat cu uşurinţă înlocuirea cărnii cu ciupercile şi nu au încercat să compenseze aportul caloric mai scăzut consumînd o cantitate mai mare de alimente în ziua respectivă. Înlocuirea unui aliment cu un altul care are un aport caloric mai mic s-a dovedit mult mai eficientă decît aplicarea unor restricţii alimentare drastice", precizează dr Lawrence Cheskin, coordonatorul studiului. Apetitul şi senzaţia de saţietate rămîn neschimbate, indiferent dacă mîncăm ciuperci sau carne.

Ciupercile au un gust apropiat de cel al cărnii şi sînt foarte hrănitoare, dar, spre deosebire de carne, se digeră foarte uşor fiindcă sînt bogate în fibre alimentare, nu au colesterol, iar conţinutul de calorii este foarte mic: 20 de calorii/100 g, faţă de 177 de calorii/100 g carne de pui sau de 340 de calorii/100 g carne grasă de porc. Un alt avantaj al înlocuirii preparatelor din carne cu cele pe bază de ciuperci este aportul scăzut de grăsimi. Potrivit aceluiaşi studiu, mîncînd ciuperci în loc de carne reducem cu 30 de grame zilnic cantitatea de grăsimi din alimentaţie.

×
Subiecte în articol: alimentaţie sănătoasă